Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan Cup -juna suuntaa keskiviikkona Kotkaan

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Hakan kolmen ottelun viikko saa jatkoa keskiviikkona, kun se matkustaa Kotkaan KTP:n vieraaksi Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluun.

Koskilaiset aloittivat oman Cup -taipaleensa suoraan neljänneltä kierrokselta, missä se pudotti toisen Ykkösen joukkueen, eli Turun Palloseuran. Ottelu Turussa päättyi tasan 1-1 ja ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailussa, minkä valkopaidat lopulta veivät nimiinsä.

Kotijoukkueen taival Suomen Cupissa on ottelun pidempi, sillä joukkue aloitti kolmannelta kierrokselta, missä se pudotti Kakkosen FC Futuran 6-0. Neljännellä kierroksella kotkalaisten paremmuuden joutui todistamaan paikallisvastustaja Peli-Karhut. Niin ikään Kakkosessa pelaava PeKa oli jo asteen pahempi vastus ja ottelu päättyi KTP:n 3-1 -voittoon.

Viime kaudella Veikkausliigasta pudonnut kotkalaisjoukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa vasta kahdeksantena, mutta tätä selittää joukkueen vähäinen ottelumäärä. Voittamalla kaksi otteluaan, joukkue nousisi ohi sarjakakkosena olevasta Turun Palloseurasta. Odotettavissa on siis vähintään Hakan edelliseen Cup -otteluun verrattava taisto ja tämän myös Teemu Tainio tiedostaa.

– Paljonhan siellä on viime vuotisia liigapelureita, joten kova vastus on varmasti. Kyllä me saadaan olla hereillä koko peli.

– Kotkassa myös yleisö elää vahvasti mukana. Toki kannustuksen määrä riippuu siitä, että paljonko yleisöä löytää keskiviikko -iltana katsomoon, mutta äänekästä porukkaa siellä on aina ollut.

Hakalla on tosiaan menossa tiukka puristus, sillä sunnuntaina pelattiin Veikkausliigaa, keskiviikkona Cupia ja lauantaina jälleen Veikkausliigaa.

– Paljon pelejä lyhyen ajan sisään, niin pyöritetään kyllä kokoonpanoa ja vähemmälle peliajalle jääneille annetaan nyt peliaikaa.

– Mulle on ihan sama, vaikka ottelu menisi taas rankuille. Jatkopaikkaahan sieltä ainoastaan haetaan ja se on ihan sama, miten se tulee, Tainio toteaa.

Tiukkaan viikkoon pientä lisäharmia tuo loukkaantumiset. Vigori Gben ja Salomo Ojalan lisäksi Niklas Friberg, sekä Eero-Matti Auvinen joutuvat jättämään ottelun väliin.

Toukokuun alussa poisnukkunut Pekka Heikkilä edusti peliurallaan myös kotkalaisia, joiden riveissä oli juhlimassa Suomen Cupin mestaruutta 1967. Myös KTP kunnioittaa Pekka Heikkilän muistoa ennen ottelua pidettävällä hiljaisella hetkellä ja molemmat joukkueet pelaavat ottelun surunauhoissa.

KTP:n ennakko täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne täältä ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Muokattu 26.5.2022: Poistettu jatko-ottelu -maininta edellisen kierroksen ottelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT