Hakalle vuoden ensimmäinen tappio pahaan paikkaan

Haka kärsi keskiviikkona vuoden ensimmäisen tappionsa kaikki ottelut mukaan lukien, kun KPV haki pisteet Tehtaan kentältä lukemin 0-3 (0-1).

Vielä viime kesänä Kakkosta pelannut KPV on aloittanut kauden ryminällä. Kokkolalaiset ovat voittaneet kaikki pelaamansa kolme Ykkösen ottelua.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistoa, mutta pieni uinahdus Hakan puolustuksessa maksoi avausosuman. Washily Tshibasu pääsi puskemaan Teemu Mäen keskityksen verkkoon, kun pelikellossa oli minuutteja 32.

Juuri ennen taukoa Haka oli lähellä tasoitusta, mutta Joni Mäkelän vapaapotku meni hieman liian keskelle maalia.

Mäkelä hätyytteli KPV:n maalia heti toisen puoliajan alussa komealla laukauksellaan ja pian perään Dudu oli ehtiä pistopalloon. Kokkolalaisten maalivahti Joonas Myllymäki oli kuitenkin tarkkana.

Ottelun lopullinen käännekohta nähtiin 62. minuutilla. Hakan Emenike katseli jälkipelistä punaista korttia ja kotijoukkueen kiri koki pahan takaiskun.

Kamppailun lopullinen niitti tuli 76. minuutilla. Hakan puolustus unohti kulmapotkussa Dawda Bahin täysin vapaaksi takatolpalle, eikä tämä erehtynyt avopaikasta.

Tshibashu teki illan toisen maalinsa viisi minuuttia ennen loppua siirrettyään Ville Kauppisen eteensä torjuman pallon tyhjään maaliin.

Hakan ilta musteni lopullisesti erotuomarin määräämällä lisäajalla kun myös Dudu katseli protestointinsa jälkeen punaista korttia.

Tehtaan kentällä oli Ykkösen kärkiottelua saapunut seuraamaan yli 2000 katsojaa.

Ottelutahti Ykkösessä jatkuu Hakan osalta tiiviinä, sillä sunnuntaina valkopaidat kohtaavat Pietarsaaressa Jaron.

Hakan kokoonpano KPV:ta vastaan: Ville Kauppinen, Juho Saarinen, Etchu Tabe, Mikko-Petteri Latosaari (var.)(79. Cheyne Fowler), Henri Malundama (69. Eero-Matti Auvinen), Chris James, Jesse Ahonen, Niilo Mäenpää (46. Anton Popovitch), Emenike Mbachu (62. kentältä poisto), Joni Mäkelä, MacPherlin Dudu (90. var+kentältä poisto).