Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle Oulusta makeat kolme pinnaa

Haka nappasi torstaina kauden toisen vierasvoittonsa Ykkösessä, kun AC Oulu kaatui Oulussa 2-1 (1-0). Voiton makeutti lisäsi se, että Erkka Helmisen tekemä voittomaali syntyi aivan ottelun loppuhetkillä.

Haka otti Oulussa johdon 33. minuutin kohdalla. Haka pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja pallo pelattiin Kalle Multaselle. Multanen syötti takaviistoon ja Eetu Kaipio laukoi pallon nätisti takakulmaan.

AC Oulu tuli tasoihin tunnin kohdalla, kun Alfred Mapoka yllätti Saku Pesosen sivuvaparin jälkitilanteesta.

AC Oulu haki hanakasti toista maalia ja sai erikoistilanteiden muodossa painetta Hakan maalille, mutta Helminen oli voittajasta eri mieltä. Helminen karkasi läpiajoon ja viimeisteli tälle kesälle harvinaiset kolme vieraspinnaa.

Voittonsa ansiosta Haka paranteli asemiaan taistelussa viidennestä sijasta ja yhdestä ylimääräisestä kotiottelusta ensi kaudeksi. AC Ouluun on eroa enää yksi piste, kun pelejä Hakalla on jäljellä kolme.

Haka pelaa seuraavan ottelunsa viikon päästä torstaina 1.10. kello 18.30 Tehtaan kentällä. Vastassa on tuolloin MP.

Hakan kokoonpano AC Oulua vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Juho Pirttijoki, Sami Sanevuori, Juho Saarinen, Eetu Kaipio, Anton Popovitch (68. Andrew Gray), Niilo Mäenpää, Kasperi Liikonen (84. Erkka Helminen), Joni Mäkelä, Kalle Multanen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT