Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ajaa AC Oulua takaa sarjataulukossa

Hakan pelit jatkuvat Ykkösessä torstaina pitkällä vierasreissulla, kun vastaan asettuu AC Oulu Raatin stadionilla Oulussa.

Panosta ottelusta ei puutu, sillä kotijoukkueella on voiton jälkeen vielä hyvä mahdollisuus nousta aina Veikkausliigakarsintaan saakka. Haka puolestaan ajaa takaa nimenomaan AC Oulua, joka majailee Ykkösessä viidentenä. Viides sija tarkottaisi yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudeksi Tehtaan kentälle.

Vaikka matka pohjoiselle Pohjanmaalle on pitkä, niin yksi pelaaja Hakan rosterista odottaa koitosta muita suuremmalla innolla.

– Oikein makeet fiilikset on lähteä Ouluun pelaamaan. On hienoa palata pitkästä aikaa Raattiin, Hakan hyökkäyksessä ja keskikentällä esiintynyt Joni Mäkelä innostuu.

Edellinen kierros viime sunnuntaina sujui kummaltakin joukkueelta mollivoittoisesti. AC Oulu hävisi heikon esityksen jälkeen Mikkelissä maalein 2-0. Paljoa enempää riemuittavaa ei ollut Hakankaan esityksessä, sillä FC Jazz käänsi Hakan 0-1-taukojohdon 3-2-voitoksi. Hakan Kalle Multanen iski Hakan toisen osuman ja jatkaa tiukkaa taistelua Ykkösen maalipörssin voitosta PK-35 Vantaan Pablo Couñagon kanssa. Molemmilla on tällä hetkellä kasassa 15 osumaa.

– Pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen, kun molemmat jengit konttasivat edellisellä kierroksella ja kummallakin on naamanpesun paikka. Mitään ei varmasti saa kentällä ilmaiseksi, Mäkelä puntaroi.

Kauden aiemmissa, Tehtiksellä pelatuissa, koitoksissa Haka on ollut niskan päällä. Toukokuun lopulla Haka voitti juuri Multasen maalilla 1-0. Heinäkuun lopussa Haka johti ottelua pitkään toiselle puoliajalle saakka Erkka Helmisen ensimmäisellä Ykkösen maalilla, mutta Oulu kiri tasoihin ja pisteet jaettiin 1-1-tasapelin jälkeen.

Isoja eroja ei olla siis joukkueiden välillä nähty. Tasaista peliä povaa myös vanhalle kotikentälleen palaava Mäkelä.

– Oulu pelaa hyvää futista. Odotan pelistä erittäin tasaista, Mäkelä pohtii.

Haka on ehtinyt nollaamaan sunnuntain FC Jazz -ottelun ja katseet on käännetty torstain Oulun reissuun. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja sieltä on löytynyt konstit, millä AC Oulun kimppuun isketään.

– Kyllä mä tiedän, että me löydetään konstit, joilla pisteet lähtevät meidän mukanamme etelään, Mäkelä päättää.

AC Oulun ja Hakan välinen Ykkösen ottelu alkaa Oulun Raatin stadionilla torstaina 24.9. klo 18.30.

Kuva: Jan Lindroos

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT