Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle niukka tappio Lahdesta

Haka vieraili sunnuntai -iltana Lahdessa, mistä tuliaisina oli nolla pistettä, isäntäjoukkue FC Lahden iskiessä pallon kertaalleen maaliin, mikä riitti varmistamaan 1-0 -kotivoiton.

Ensimmäisellä jaksolla ei kumpikaan joukkueista onnistunut maalinteossa, vaikka molemmilla joukkueilla omat paikkansa olikin. Hakan paras paikka osui Juan Lescanolle, joka pääsi takatolpalta puskemaan Oliver Whyten lähettämään keskitykseen. Argentiinalainen ei päässyt kuitenkaan tarpeeksi pallon päälle ja näin pusku suuntautui maalin yli.

Hakan kaksi lähes varmaa avauskokoonpanon pelaajaa, Janne-Pekka Laine ja Ryan Mahuta, olivat sunnuntain ottelusta sivussa korttitilin täyttymisestä johtuen. Lisää harmaita hiuksia tuli ensimmäisen jakson lopulla, kun keskikentän Tino Purme loukkaantui. Ensimmäisellä jaksolla niin ikään kovia kokenut Henri Malundama niin ikään vaihdettiin puoliajalla sivuun.

Lahti aloitti toisen jakson vahvasti, mutta koskilaiset kestivät paineen ja alkoivat saada otetta uudelleen peliinsä. Lescanolle avautui jo toinen paikka iskeä ottelun avausmaali, mutta miehen roikotus pitkälle vastaan tulleen maalivahti Anton Munukan yli, meni kuitenkin ohi maalin.

Koskilaisten hyvä vire katkesi 62. minuutilla, kun Lahti iski nopeasti vastaan. Pallo pelattiin Altin Zeqirille, joka sai suht rauhassa asetella ja laukoi sen jälkeen pelivälineen tarkasti kahden Haka -pelaajan välistä takatolpan juureen.

– Maaliin johtaneessa tilanteessa meillä oli sauma pelata kaveri yksin läpi, mutta meidän tasapaino oli huono ja pelattiin ittemme yksitellen ulos, päävalmentaja Teemu Tainio analysoi pelin jälkeen.

Ottelun loppu oli varsin rikkonainen, eikä Haka saanut kunnon kirivaihdetta päälle missään vaiheessa. Kun kotijoukkuekaan ei onnistunut lisäosumia iskemään, kirjattiin ottelun lopputulokseksi 1-0.

– Tasainen peli taas, mitkä vastustajat tällä hetkellä kääntää heidän eduksi, Tainio harmitteli.

– Surkea päätös raskaalle ajanjaksolle! Me toistetaan samoja virheitä pelistä toiseen ja niin kauan, kun se jatkuu, vaikeaa on.

– Tänään harmittavasti muutama loukkaantuminen pakotti tekemään muutoksia ja eipä me muutenkaan saatu parasta irti. Mistä se johtuu, pitää selvittää.

– Pelaajat kyllä tekee helvetisti töitä päivittäin. pitää vaan uskoa omaan tekemiseen.

– Nyt jos joskus tulee huili hyvään saumaan! Kaikki on aika väsyneitä fyysisesti ja henkisesti, niin päästään lataan akkuja ja mikä tärkeintä, työstämään asioita treenikentällä, Tainio totesi loppuun.

Veikkausliigassa on edessä parin viikon maaottelutauko, minkä jälkeen Haka kohtaa Helsingin Jalkapalloklubin kotonaan tiistaina 27.6. Sitä ennen riittää kuitenkin jännitettävää, sillä valkopaitojen ensimmäisen Euro -karsinnan vastustaja arvotaan tiistaina 20. kesäkuuta.

Tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket tarjoaa Ruutu+.

FC Lahden raportti.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT