Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle makeat kolme pistettä

Haka palasi sunnuntaina voittojen tielle viiden voitottoman ottelun jälkeen. JJK kaatui Tehtaan kentällä värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2 (1-1).

– Paneuduimme tämän viikon siihen, että homma on saatava parempaan suuntaan. Se taisi tuoda vähän lisäjännitystä alkuun. Se kääntyi ja lopulta pelasimme aika fiksusti. JJK pääsi parille paikalle, mutta ihan sama oli meillä. Oli meilläkin paikat tehdä lisämaaleja. Makea ja tärkeä voitto henkisesti, Hakan toisen maalin tehnyt Mikko-Petteri Latosaari tuumi.

JJK siirtyi ottelussa johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Ville Kauppinen torjui ensin hienosti Aleksis Lehtosen laukauksen, mutta irtopalloon ehtineen Benno Hanslianin kuti oli Kauppiselle liikaa.

Haka tuli tasoihin puolen tunnin pelin jälkeen. Emenike Mbachu otti pitkän pallon hyvin haltuun ja laukoi pallon maalivahdin käsien kautta verkkoon.

Toisella puoliajalla Haka lisäsi höyryä ja siirtyi Latosaaren komean puskun jälkeen johtoon. Latosaari tuuletti osumaansa railakkaasti Haka-fanien edessä.

– Tuuletus tuli täydestä sydämestä. Aika kauan se on ollut mielessä. Viimeksi tein maalin toiseen päähän ja sitä ennen meni kuusi vuotta ilman osumaa.

Vain muutama minuutti tästä ja Joni Mäkelän vuoro oli pistää päänsä oikeaan väliin Emeniken keskityksessä. Otteluun tuli vielä jännitystä, kun Saku Leppänen toi jyväskyläläiset maalin päähän 81. minuutilla.

– Olipahan kiva voittaa pitkästä aikaa ja vielä kotiyleisön edessä. Todella makealle maistui voitto, Hakan päävalmentaja Kari Martonen maiskutteli.

Seuraavan ottelunsa valkopaidat pelaavat ensi sunnuntaina Kotkassa. Ottelu FC KTP:ta vastaan alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.30.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Henri Malundama, Mikko-Petteri Latosaari, Eero-Matti Auvinen, Juho Saarinen, Jaakko Rantanen (57. Joni Mäkelä), Anton Popovitch (84. Cheyne Fowler), Niilo Mäenpää, Emenike Mbachu, Topi Järvi (73. Topi Järvi), Macpherlin Dudu.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT