Hakalle karvas kotitappio

Tammisaarelainen EIF on sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä, mutta Hakaa joukkue osaa kiusata. Aiemmin tällä kaudella EIF haki Tehtaan kentältä 4-4 -tasapelin ja voitti kotonaan 3-1. Torstaina oli vihreäpaidoilla taas kolmen pisteen ilta, kun Haka kaatui Tehtaan kentällä 1-0 (1-0). Kauden ensimmäisen kotitappion myötä Hakan nousuhaaveet muuttuivat enää teoreettisiksi.

Haka aloitti ottelun pirteästi ja loi ensimmäiseen varttiin useammankin hyvän maalipaikan. Juho Pirttijoen jatko Anton Popovitchin kulmapotkusta olisi kuulunut vuoden maaleihin, mutta tiukka kuti suuntautui niukasti ohi.

EIF pelotteli Hakaa lähinnä vastahyökkäyksillä ja parilla Mamadou Konaten läpiajolla. Läpiajoissa Konate hyytyi, mutta 33. minuutin kohdalla tulleessa kulmapotkussa miehellä oli onni myötä. Pallo pompi suoraan Konaten jalkoihin ja pallo meni Jarno Mattilan jalkojen välistä verkkoon.

Haka koki uuden takaiskun vain pari minuuttia myöhemmin. Mikko-Petteri Latosaari loukkasi olkapäänsä ja joutui jättämään pelin kesken. Juuri ennen taukoa Joni Mäkelä veti vielä vihaisen vapaapotkun, mutta suoraan päin EIF-vahti Ville Viljalaa.

Toisella puoliajalla Haka kyllä piti palloa, mutta EIF puolusti järkevästi. Edes valmentaja Kari Martosen suorittama tuplavaihto 56. minuutin kohdalla ei tuonut tarvittavaa virtaa Hakan hyökkäyspeliin. Huippupaikat jäivät vähiin, ellei sellaiseksi lasketa Kalle Multasen yli mennyttä kurkotusta kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Pelin synkensi lopullisesti Cheyne Fowlerin loppuhetken punainen kortti kahdesta varoituksesta.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä (var.), Mikko-Petteri Latosaari (39. Cheyne Fowler (var+var=ua.)), Jarno Mattila, Niilo Mäenpää, Anton Popovitch (56. Eetu Kaipio), Tuomas Lähdesmäki (var.) (56. AJ Gray), Kasperi Liikonen, Joni Mäkelä, Kalle Multanen.