Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla viimeinen kotiottelu lauantaina

Haka pelaa viimeisen kotiottelunsa lauantaina, kun vastaan asettuu sarjakärki JJK. Panokset ovat ottelussa huipussaan, sillä Haka tarvitsee edelleen pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa ja JJK taistelee tiukasti noususta.

Ykkösessä vietettiin parin viikon mittaista maaottelutaukoa, jonka aikana joukkueet latasivat otteluita ratkaisuotteluihin. Ennen taukoa KPV löi JJK:n nousurattaiden väliin kapuloita, kun se haki pisteet Jyväskylästä ja Haka hävisi niukasti vieraissa GrIFK:lle.
– Ensin nuoltiin haavat ja sitten alettiin hioa peliä loppukautta ajatellen. Meillä oli muutamia avainpelaajia nuorten maajoukkueiden mukana, joten ihan täydellä ryhmällä emme päässeet harjoittelemaan. Olemme koettaneet löytää kuitenkin hyvää virettä viimeisiin otteluihin, Hakan päävalmentaja Asko Jussila valottaa.

Sarjataulukossa asetelmat ovat kutkuttavat. Sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta ja Haka on tällä hetkellä kuudentena viisi pistettä putoajan paikalla olevaa KTP:tä edellä. Joukkueet kohtaavat toisensa päätöskierroksella Kotkassa. JJK sen sijaan johtaa sarjaa, mutta takana kyttäävät TPS, AC Oulu ja FF Jaro. Kärkinelikko on viiden pisteen sisällä. JJK:lla on tilaisuus ottaa aimo harppaus kohti nousua ja vastaavasti Hakalla on mahdollisuus lyödä sinetti sarjapaikalleen.
– En halua miettiä muiden tilannetta, mutta lähtökohtaisesti tässä sarjassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. JJK haluaa varmasti asioille varmistuksen kuten mekin haluamme.
– Keskitymme vain omaan peliimme eikä meidän tarvitse tuijotella muiden tekemisiä. Hakan ja JJK:n väliset ottelut ovat olleet aina hyviä ja molemmat pyrkivät pelaamaan hyvää jalkapalloa. Pelit ovat usein ratkenneet maalilla suuntaan tai toiseen. Mielenkiintoinen sekä tasainen ottelu on varmasti tulossa myös tällä kertaa, ennakoi Jussila.

Ottelu on Hakan viimeinen kotiottelu ja Jussila haluaa tarjota katsojille mieluisan kauden kotipäätöksen.
– Olemme kannattajille sen velkaa, että järjestämme hyvät läksiäiset.

Hakan pelaajatilanteesta kuuluu ikäviä uutisia, sillä AC Oulua vastaan polvensa loukannut Topi Järvi on loppukauden peleistä sivussa. Loppukauden sairastuvalla ovat myös Tuomas Karjanlahti, Juho Saarinen sekä Jesse Ahonen. Jarno Mattila on pelikiellossa JJK-ottelussa.

Hakan ja JJK:n välinen ottelu alkaa kello 15.00. Ennen päätapahtumaa nähdään Olli Paasion ja Olli Huttusen Oll Stars –ottelu, joka kerää suomifutiksen ja Hakan legendoja yhteen. Tuo ottelu alkaa kello 13.00. Lisäksi puoliajalla kukitetaan Haka/HJS yhteisjoukkueen A-junioreiden hopeamitalistit ja Hakan junioreille lahjoitetaan myös Katepalin lahjoittamat harjoituskartiot. Ottelun jälkeen Paviljongissa vietetään kotikauden päättäjäisiä, joten nähdään Tehtiksellä!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT