Hakalla synkkä pelin loppu

Hakan kotiottelu OPS:aa vastaan näytti 89. minuuttia hyvältä. Haka johti siinä vaiheessa kahdella maalilla. Mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä. OPS iski kaksi osumaa ja peli päättyi lopulta 2-2.

Hakan peli lähti rullaamaan kunnolla puolen tunnin pelin jälkeen. Kalle Multanen hakeutui parikin kertaa hyvään maalipaikkaan. Osoite ei vain ollut kohdillaan Henri Malundaman ja Emenike Mbahcun syöttöjen jälkeen.

Ottelun avausmaali tuli pari minuuttia ennen taukoa ja se oli komea. Mikko-Petteri Latosaari pisti ensin pitkän pystypallon Niilo Mäenpäälle. Mäenpää syötti pallon keskeen Erkka Helmiselle ja Helmisen tarkka laukaus upposi OPS-maalin alakulmaan.

Haka tuplasi johtonsa heti toisen puoliajan alkuun. Emenike irtosi vasemmalta laidalta ja antoi nappikeskityksen Multaselle. Multanen puski itsensä Ykkösen maalipörssin kärkeen.

Heti perään Multasella oli huippupaikka illan toiseen maaliin Mäenpään syötön jälkeen, mutta maali tuntui liian varmalta. Laukaus suuntautui oikealta ohi.

Tuo tilanne käänsi pelin kulun, sillä sen jälkeen OPS sai otetta pelistä. Ville Kauppinen joutui torjumaan Leandro Costan rangaistuspotkun 65. minuutin kohdalla. Pilkku tuomittiin, kun Haka-puolustus joutui kaatamaan OPS:n hyökkääjän päätyrajan tuntumassa.

OPS sai kavennuksen 89. minuutilla Matias Juntusen onnistuttua. Hakan peli meni lopullisesti pieleen kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Michael Nzekwe tasoitti ottelun. Tuolloin pelattiin jo erotuomarin määräämää lisäaikaa.

Hakalla on jäljellä enää kolme ottelua tämän kauden Ykkösessä Haka pelaa seuraavan kerran vasta puolentoista viikon päästä lauantaina Pietarsaaressa Jaron vieraana. Syksyn viimeinen kotiottelu on lauantaina 14. lokakuuta KPV:ta vastaan ja kausi päättyy viikkoa myöhemmin GrIFK:n vieraana.

Hakan kokoonpano OPS:aa vastaan: Ville Kauppinen, Ville-Valtteri Starck, Diogo Tomas, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen, Henri Malundama (var.), Jaakko Rantanen, Niilo Mäenpää (81. Tuomas Lähdesmäki), Erkka Helminen (69. Antto Hilska), Emenike Mbachu, Kalle Multanen.