Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle vieraita Oulusta tiistaina

Hakan kauden toiseksi viimeinen kotiottelu pelataan Tehtiksellä tiistaina. Vastassa on Oulun Palloseura, joka on TPS:n ja Jaron ohella yksi niistä joukkueista, joilta Haka ei tällä kaudella ole vielä täyttä pistepottia saanut.

Joukkueet kohtasivat toukokuun lopussa Tehtiksellä. Silloin Oulun Palloseura vei pisteet mukanaan 2-1-vierasvoitolla. Heinäkuun lopulla Haka johti Raatissa ottelua kolmeen otteeseen, mutta OPS kuittasi Hakan johdon joka kerta ja ottelu päättyi pistejakoon 3-3-tasapelin myötä.

Edellisellä kierroksella OPS vieraili Tammisaaressa EIF:n vieraana. Lauantaina pelattu ottelu päättyi EIF:n 3-1-voittoon. Haka heräsi viime torstaina kahden lahjamaalin jälkeen taisteluun TPS:aa vastaan, mutta lopulta turkulaiset kestivät Hakan lähentelyt ja nappasivat pisteet Tehtikseltä mukaansa 2-0-voitolla.

Hakan joukkueesta paistoi pettymys TPS-ottelun tauottua.

– En muista nähneeni tätä joukkuetta yhtä hiljaisena ja pettyneenä kertaakaan tällä kaudella kuin mitä se oli TPS-ottelun jälkeen pukukopissa. Me pelasimme hyvin ja haastoimme sarjakärjen sekä todennäköisesti ensi kaudella Veikkausliigassa pelaavan joukkueen, mutta hävisimme halpojen maalien myötä. Se jätti pelaajille varmasti taistelutahtoa seuraavaan otteluun, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong ruotii viime torstain tapahtumia.

Oulun Palloseuralla on ennen tiistain kamppailua pari lepopäivää Hakaa vähemmän ja pitkä matka Tammisaareen takana. Se saattaa vaikuttaa pelaamiseen tiistaina.

– OPS on vähän samanlaisessa tilanteessa kuin ennen edellistä kohtaamistamme Tehtiksellä. Heillä on alla raskas reissu Tammisaareen ja voi olla, että he ovat olleet jossain etelässä tämän väliajan, eivätkä ole matkustaneet Ouluun. Kyllä siellä saattaa matkustaminen painaa jaloissa.

Haka pelaa enää Ykkösen kotiedusta, eli sarjan ylimmältä puolikkaalta liikenevästä ylimääräisestä kotiottelusta ensi kauden Ykköseen. Oulun Palloseura sen sijaan tarvitsee kipeästi pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa Ykkösessä myös ensi kaudeksi. Tässä vaiheessa kautta pelit ratkaistaan hyvin pitkälle pään sisällä.

– Asenne ratkaisee tiistaina kaiken. Vastustaja on päästänyt paljon maaleja ja he ovat putoamistaistossa. Me yritämme tietenkin tehdä maaleja ja voittaa heidät ensimmäistä kertaa tällä kaudella, mutta asenteen pitää olla kunnossa, muuten voitto jää haaveeksi.

Hakan valmennusjohdolla on hyvin tiedossa niin OPS:n vahvuudet kuin heikkoudetkin.

– OPS on taitava ja aika kookas joukkue, jonka peli perustuu pääosin yksilötaitoon, ei niinkään joukkuepelaamiseen. Meitä vastaan he ovat tehneet aika paljon erikoistilannemaaleja, joten niihin meidän pitää kiinnittää huomiota. Ei pidä antaa helppoja erikoistilanteita ja jos he niitä saavat, niin meidän pitää yksinkertaisesti puolustaa, kuten olemme sopineet.

Hakan kokoonpanotilanne on tiistain ottelun alla erinomainen.

– 18 pelaajaa saamme kokoonpanoon. Hyvin pitkälle samoilla pelaajilla varmasti pelaamme kuin TPS:aakin vastaan. Ainoa varma muutos kokoonpanoon on se, että Paavo Ahola on poissa ja Jami Kyöstilä palaa pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon.

Hakan ja OPS:n välinen Ykkösen kamppailu alkaa Tehtaan kentällä tiistaina 19.9. kello 18.30. Matsietkot potkitaan Tehtiksen paviljongilla 17.45 alkaen ja jälkipelit pelataan samassa paikassa välittömästi ottelun päätyttyä. Tervetuloa kannustamana Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT