Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla puolivälierä edessä eFutisliigassa – ”Tavoitteemme on voittaa koko liiga”

FC Hakan efutaajat Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi ja Joona ”Krompe” Vaajala jatkavat jahtiaan eFutisliigan voitosta, kun Haka kohtaa keskiviikkona puolivälierässä KuPS:n. Kuopiolaiset olivat runkosarjan kohtaamisessa niukasti parempia, joten Haka lähtee Koivuniemen mukaan revanssi mielessä havittelemaan välieräpaikkaa.

eFutisliigan pudotuspelien ensimmäinen kierros pelattiin viime viikolla, mutta Hakan pelaajilla oli lepovuoro, sillä runkosarjan neljä parasta joukkuetta eteni suoraan puolivälieriin. Puolivälieräjoukkueet saivat myös valita itselleen vastustajan ensimmäisen kierroksen voittajista. Runkosarjan voittaja SJK valitsi IFK Mariehamnin, kakkonen HJK nappasi vastustajakseen FC Lahden, kolmanneksi sijoittunut FC Inter otti Ilveksen ja Hakalle jäi KuPS.

Koivuniemen mukaan KuPS ei ollut välttämättä toivevastustaja.

– KuPS on tosi hyvä joukkue ja olisimme voineet helpommankin joukkueen saada. Tavoitteemme on kuitenkin voittaa koko liiga, joten silloin kaikki vastustajat pitää voittaa, Koivuniemi muistuttaa.

Runkosarjan kohtaamisessa KuPS oli niukasti 5-4 vahvempi, joten Koivuniemellä on kalavelkoja maksettavana.

– Minä pelasin silloin molemmat pelit ja niukasti hävisin yhdellä maalilla. Siitä on hyvä kerätä nyt revanssihenkeä.

Haka pääsee lähtemään puolivälieriin hyvistä lähtöasetelmista, sillä runkosarjassa otteet paranivat loppua kohden.

– Runkosarja alkoi osaltamme huonosti. Olimme silloin studiopeleissä huonoja, mutta kotona pelatessa olimme hyviä. Silloin hävisimme ainoastaan HJK:lle ja KuPS:lle. Sanoisin, että runkosarja oli osaltamme nousujohteinen.

Hakan ja KuPS:n peli on yksi keskiviikon studio-otteluista, joka tuo Koivuniemen mukaan oman vivahteensa.

– Se on aina vähän eri homma pelata studiossa. Eri näyttö, eri paikka ja eri tunnelma. Täytyy vain sopeutua olosuhteisiin heti alusta lähtien, Koivuniemi analysoi.

Koivuniemi uskoo hänen ja Vaajalan mahdollisuuksiin mennä eFutisliigassa loppuun saakka.

– Jos pystymme pelaamaan yhtä hyvin kuin kotona, niin meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa. HJK ja SJK ovat varmasti ne pahimmat kilpakumppanit ja he olivat kärkikaksikko myös runkosarjassa. Kaikki joukkueet ovat kuitenkin hyvin voitettavissa, arvio Koivuniemi.

Puolivälierissä pelataan yksi ottelu, joka käsittää kaksi peräkkäistä peliä. Pelien yhteenlaskettu maaliero määrittää puolivälieräottelun voittajan. Välierä pelataan samalla systeemillä. Voittaja on selvillä 15.12. eFutisliigan ensimmäisen kauden palkintopotti on 10 000 euroa, joka jaetaan eri sijoituksien mukaan.

eFutisliigaa voit seurata MTV-palvelussa, C Moressa tai Telia TV:ssä.

Hakan esports-joukkueeseen voit tutustua tarkemmin sen omilta sivuilta esports.fchaka.fi

Lisätietoa eFutisliigasta löydät täältä.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT