Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla on kasvojen pesun paikka keskiviikkona

Miesten Ykkösen kausi 2017 saavuttaa puolivälinsä keskiviikkona, kun Haka ja Gnistan kohtaavat 14. kierroksen ottelussa Tehtaan kentällä.

Haka ei heinäkuussa ole päässyt vielä voittoa juhlimaan. Edellisessä kotiottelussa AC Oulu pyyhki Hakalla pölyt Tehtiksen tekonurmelta ja vei pisteet Ouluun 5-1-vierasvoiton turvin. Sen jälkeen Haka on pelannut kaksi ottelua vieraissa. Tammisaaresta tuliaisina oli piste 1-1-tasapelin jälkeen. Hakan maalista tuossa ottelussa vastasi Tuomas Lähdesmäki. Turussa viime lauantaina oli jälleen tappion vuoro, kun TPS oli parempi maalein 3-0.

Hakan joukkueella onkin keskiviikkona hyvitettävää kotiyleisölle kaksin verroin.

– Me olimme todella pettyneitä viikonlopun TPS-peliin. Se oli kaikille sellainen itsetutkiskelun paikka, että miksi pelasimme niin huonosti. Lisäksi edellinen kotiottelu AC Oulua vastaan oli täydellinen mahalasku, joten nyt on oikeasti näytettävä kotiyleisölle, että pystymme pelaamaan voittavaa jalkapalloa, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong vaatii.

Sarjataulukossa vierasjoukkue Gnistanin tilanne näyttää jo melko lohduttomalta. Gnistan on sarjassa viimeisenä neljän tasapelipisteen myötä ja matkaa viimeisen säilyjän paikalle on jo yhdeksän pistettä. Haka on sarjataulukossa kuudentena. Pisteitä Hakalla on kasassa 16.

– Paperilla peli näyttää tietenkin helpolta, kun vastustaja on sarjataulukossa viimeisenä, eikä ole voittanut kertaakaan. Kun katsoo tulosten taakse, niin Gnistan on kärsinyt viime viikkoina ainoastaan yhden maalin tappioita sarjan kärkijoukkueille ja haastanut niitä pelillisestikin hyvin. Uskon, että meidän pelaajamme ovat TPS-tappion jäljiltä niin täynnä näyttämisenhalua, että asenneongelmaa ei ainakaan ole.

Haka ja Gnistan kohtasivat toukokuussa Helsingin Telia 5G Arenalla, missä Gnistan oli muutaman kierroksen ajan evakossa oman Musta Pekka Areenansa remontin tieltä. Haka oli pääkaupungin valoissa etevämpi lukemin 2-0. Maaleista vastasi Kalle Multanen Tuomas Lähdesmäen esitöistä.

Gnistan reagoi maanantaina huonoihin tuloksiin ja valmennusta pantiin uusiksi. Tommi Lingman väistyy päävalmentajan paikalta ja apuvalmentaja Petri Haapimaa jatkaa ainakin toistaiseksi ”Kipinän” pääkäskijänä.

– Toukokuun ottelusta on vaikea vetää johtopäätöksiä tätä ottelua varten. Gnistanin valmennus on muuttunut ja joukkuekin on elänyt viime aikoina paljon. Välillä mukana on ollut pelaajia HIFK:sta, välillä ei. On itseasiassa mielenkiintoista nähdä, minkälaisen kokoonpanon ja formaation vastaan saamme.

Keskiviikon vastustajan kokoonpano on siis elänyt viime aikoina paljonkin, mutta Hakassa pyritään pitämään kokoonpano ja etenkin sen alakerta mahdollisimman samanlaisena illasta toiseen.

– Me haluamme pitää kokoonpanon mahdollisimman muuttumattomana, etenkin puolustuslinjan osalta. Jos katsotaan sarjan kolmea parasta joukkuetta, niin he eivät ole muuttaneet puolustuslinjaansa käytännössä ollenkaan. Me olemme joutuneet loukkaantumisten, pelikieltojen ja armeijan takia muovaamaan alakertaamme liikaa, Armstrong murehtii.

Yksi muutos TPS-peliin verrattuna tulee myös Gnistan-otteluun pakon edessä.

– ”Mamba” (Henri Malundama) otti neljännen keltaisen kortin Turussa ja on pelikiellossa Gnistania vastaan. Muuten tilanne on sama kuin ennen TPS-ottelua, eli ”Mamban” poissaolon myötä lähdemme 17 pelaajan ringillä Gnistanin kimppuun, Armstrong kertoo.

Haka – Gnistan pelataan Tehtaan kentällä keskiviikkona 19.7. kello 18.30 alkaen. Matsietkot vietetään Tehtiksen Paviljongissa alkaen tunti ennen ottelua. Ottelun jälkipelit pelataan samassa paikassa matsin päätyttyä.

Jos et pääse paikan päälle Tehtikselle, niin näet ottelun suorana lähetyksenä sekä Fanseatilta että Elisa Viihde Sportilta. Lähetys alkaa kello 18.15.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT