Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla kova haaste edessä perjantaina

Haka pelaa neljännen Suomen Cupin ottelunsa perjantaina, kun se matkustaa KuPS:n vieraaksi. KuPS on voittanut tähän mennessä kaikki kolme peliään selvin lukemin.

Hakalla on kolmesta pelistä alla neljä pistettä. Avausottelussaan Haka tasasi pisteet FC Lahden kanssa 1-1-numeroin, Saharassa tuli komea voitto 4-0 JJK:sta ja edellisottelussa jouduttiin tunnustamaan paikallisvastustaja Ilves paremmaksi 1-3.
– Olemme pelanneet jo kolme ottelua liigajoukkueita vastaan ja ne ovat menneet ihan hyvin, vaikka edellinen Ilves-ottelu oli meiltä vähän heikompi. Nyt meillä on vastassa taas vahva joukkue ja toivottavasti pystymme puolustamaan paremmin kuin Ilvestä vastaan, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong miettii.

Ilves-ottelun jälkeen Haka on päässyt harjoittelemaan melkein kaksi viikkoa täysipainoisesti.
– Tämä tauko on antanut meille mahdollisuuden harjoitella kovaa ja olemme tehneet hyvin töitä. Luonnollisesti olemme hieman höllentäneet tällä viikolla keskittyäksemme KuPS-otteluun.

KuPS on ollut talvella todella vahvassa vireessä. Avausottelussaan se kaatoi JJK:n peräti 9-1, sitten MP jäi sen jalkoihin 5-0-numeroin ja viime ottelussaan se kaatoi FC Lahden 4-2. Haka saa olla varuillaan erityisesti nigerialaiskärki Gbolahan Salamin kanssa, joka on viimeistellyt jo viisi maalia Suomen Cupissa. KuPS:n riveissä nähdään myös Hakaa kaksi edelliskautta edustanut Joni Mäkelä.
– KuPS on ollut erittäin vahva ja meidän täytyy yltää parhaaseemme saadaksemme hyvä tulos. Puolustuksemme keski-ikä tulee perjantaina olemaan noin 20 vuotta, kun yleensä puolustus koostuu kokeneemmista pelaajista, joten tämä on nuorille kavereille todella hyvä testi.

Haka tarvitsee pisteitä taistellakseen cupin jatkopaikasta ja Armstrong muistuttaa, että tiiviin puolustuspelaamisen lisäksi myös hyökkäyspäässä on pystyttävä ratkaisuihin.
– Olemme pystyneet luomaan paikkoja aiemmissa otteluissamme ja meidän on pystyttävä käyttämään vahvuuksiamme. Meillä on nopeita pelaajia ja Kalle Multanen on vaarallinen boksissa. Emme halua pelkästään puolustaa, vaan meidän on pystyttävä myös hyökkäämään ja löydettävä hyvä tasapaino.

Hakan riveistä puuttuvat perjantaina pelikiellossa oleva Mikko-Petteri Latosaari, loukkaantunut Jami Kyöstilä sekä sairaana oleva Juho Saarinen. Myös A-juniori-ikäisiä pelaajia on sivussa koulukiireiden vuoksi.
– Se avaa taas mahdollisuuden muille pelaajille antaa näyttöjä ja samalla minulle nähdä heidät tositoimissa, Armstrong muistuttaa.

KuPS:n ja Hakan välinen ottelu pelataan perjantaina Kuopiohallissa kello 18.00 alkaen. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Fanseat.comin sivuilla.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT