Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Otteluennakko: Hakalla hyökkäjä testissä vuoden ensimmäisessä derbyssä

FC Hakan vuoden 2023 ensimmäinen kotipeli ja samalla vuoden ensimmäinen Pirkanmaan derby pelataan lauantaina 4.2., kun Haka kohtaa klo 14.45 alkavassa ottelussa Ilveksen kotiottelussa Tampereen Pirkkahallissa. 

Molemmat joukkueet hakevat ottelusta Liigacupin avausvoittoa. Viime lauantaina Liigacup -taipaleensa aloittaneet joukkueet jäivät ilman voittoa. Koskilaisten hurja loppukiri ei aivan riittänyt Vaasan Palloseuraa vastaan 2-1 päättyneessä ottelussa ja Ilves puolestaan pelasi 0-0 tasapelin AC Oulua vastaan.

Päävalmentaja Teemu Tainio näki VPS -pelissä jo paljon enemmän hyviä aihioita edelliseen harjoitusotteluun verrattuna, vaikka otteluun lähdettiinkin haastavista lähtökohdista. Nyt viikkoa myöhemmin, tilanne joukkueen ja valmistautumisen osalta on jo paljon parempi.

– Paljon eheämpi viikko alla nyt. Hyvin saatu treenata viikko ja varmasti ollaan valmiimpia, kuin viime lauantaina.

– Pari testipelaajaa ollut mukana ja kun muut huomaa, että ne on laatupelaajia, niin sillä on aina vaikutusta myös muiden tekemiseen.

Toinen testipelaaja on viime ottelussakin mukana ollut Fallou Ndiaye, sekä mielenkiintoinen hyökkääjä Juan Lescano. 30 -vuotias argentiinalainen on ollut tämän viikon Hakan testissä ja esittäytyy ensi kertaa huomisessa ottelussa.

– Viimeinen peli hänellä on toukokuulta, mutta vaikuttaa laatupelaajalta. Näen paljon samoja ominaisuuksia, kuin Mr. Erwinillä. Ja mikä tärkeintä, niin pallo löytää verkkoon.

– On hienoa myös huomata, että mies on pitänyt itsensä kunnossa, vaikka täyteen pelikuntoon on vielä matkaa, Tainio kertoo lupaavasti.

– Molempien pelaajien suhteen ollaan viisaampia viikonlopun jälkeen, mutta lupaavalta näyttää.

Vaikka Hakan treeniviikko on ollut paljon ehjempi, niin sairastuvalta ei ole tulossa helpotuksia. Atte Sihvonen, Stavros Zarokostas ja Vigori Gbe ovat edelleen sivussa, sekä lisäksi Kristian Yli-Hietanen joutuu jättämään ottelun väliin. Akatemiasta mukana viime ottelun tapaan on Tuukka Törmä.

– Vigori on ollut pikkuhiljaa mukana, vaikkakin vielä matkaa pelikuntoon, mutta lähenee, päävalmentaja iloitsee.

Viime vuonna Haka otti Pirkanmaan herruuden nimiinsä ja Tainio uskoo Ilves -leirissä kuumeisesti haluttavan palauttaa se Tampereelle.

– Ensimmäinen derby on aina kiva. Viime vuonna oltiin heitä edellä, joten haluavat varmasti palata Pirkanmaan ykkösjoukkueeksi.

– Suurin piirtein samoista lähtökohdista kuitenkin lähdetään molemmat otteluun.

Tainio lisää vielä lopuksi, että viikonloppu palvelee Hakan valmistautumista erinomaisesti, sillä Akatemia pelaa sunnuntaina Ilves-Kissoja vastaan ja tuolloin mukana on myös ne edustuksen pelaajat, jotka jäävät vähälle peliajalle tai kokonaan ilman minuutteja Ilves -kohtaamisessa.

Lipunmyynti otteluun on auki Tiketissä ja lippuja on myynnissä myös portilla Pirkkahallissa. Liput myynnissä 10€/kpl hintaan, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Ovet aukeaa klo 14.15 ja ottelu alkaa 14.45. Käynti Pirkkahalliin eli C-halliin tapahtuu Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulan kautta. Messukeskuksessa vietetään samanaikaisesti useampia tapahtumia. Mikäli saavut autolla, otteluun saapuvilta henkilöiltä ei veloiteta pysäköintimaksua.

Tervetuloa siis katsastamaan ensimmäistä kertaa Hakan uusia pelaajia, sekä tietysti vanhoja tuttuja! Sekä tottakai kannustamaan Haka kohti vuoden 2023 ensimmäisen Pirkanmaan derbyn voittoa!

Kuva: Kati Ojala / FC Haka

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT