Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka piti Pirkanmaan herruuden tiukasti itsellään!

Vuoden ensimmäinen Pirkanmaan derby nähtiin lauantaina Pirkkahallissa, kun FC Haka ja Ilves kohtasivat Liigacupin toisella kierroksella.

Haka lähti otteluun varsin odotetulla kokoonpanolla, missä ehkäpä se ainoa pienoinen yllätys oli, että testissä tämän viikkoa ollut hyökkääjä Juan Lescano aloitti penkillä. Asiaan oli kuitenkin luonnollinen selitys, sillä mies ei ole vielä täydessä pelikunnossa. Ja kun myös Kristian Yli-Hietanen kärsii lievästä vammasta, niin koskilaisilla ei ollut laittaa avaukseen puhdasta hyökkääjää, vaan kärkikolmikossa aloittivat Logan Rogerson, Tino Purme ja Oliver Whyte.

Ensimmäisellä jaksolla ei osumia, mutta toisella jaksolla nähtiin yksi osuma ja siitä vastasi toisella jaksolla kentälle vaihdettu Oiva Laaksonen 81. minuutilla. Oliver Whyte jakoi pallon keskeltä Laaksoselle kuudentoista nurkalle, mies haki keskemmällä jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon kuudentoista takaa upeasti oikeaa tolppaa hipoen maaliin. Ilves -maalivahti Otso Virtanen yritti kaikkensa, mutta ei vain mahtanut mitään.

Vasemmalla laidalla pelannut Laaksonen esiintyi muutoinkin pirteästi kentälläolonsa ajan. Hetki ennen maaliaan, mies hankki Hakalle rangaistuspotkun hyvällä haastolla niin ikään kuudentoista nurkalla. Pilkulle asteli argentiinalainen testihyökkääjä Juan Lescano, jonka vedon Virtanen torjui helposti.

– Oivan hieno maali toi meille pisteet tänään, Teemu Tainio korosti.

– Oivan kautta tuli rankkarikin ja tällaista me ollaan kyllä odotettu häneltä, että puhkeaisi kukkaan. Jos tuollaisa otteita jatkaa, niin taistelee avauksesta.

Testipelaajista toppari Fallou Ndiaye sai Tainiolta varauksettomat kehut ja myös Lescano esitti sellaisia otteita, missä valmennus näkee potentiaalia.

– Fallou oli todella dominoiva ilmassa ja muutenkin erittäin hyvä peli häneltä.

– Juanista näki ettei ole pitkään aikaan pelannut ja tiedostetaan, että fyysisessä kunnossa on vielä tekemistä.

– Näki silti, että häneltä löytyy sitä, mitä haetaan ja myöhemmin analysoidaan vielä tarkemmin hänen otteitaan. Hyvää pelaaja joka tapauksessa kyseessä.

Kokonaisuutena Taino oli tyytyväinen tietysti voittoon, mutta myös siihen, että eteenpäin on menty.

– Tänään puolustettiin boksi paremmin, kuin viikko sitten ja muutoinkin meni aika lailla käsikirjoituksen mukaisesti.

– Ilves piti varmasti palloa enemmän kuin me, mutta en muista montaakaan torjuntaa Aatulta.

– Nyt vain päivittäin hiotaan ja uskotaan meidän prosessiin, niin asiat alkavat hiljalleen löytymään selkärangasta.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT