Haka voittoon hurjissa maalijuhlissa

FC Haka ja FC KTP järjestivät räntäsateisella Tehtaan kentällä todelliset maalijuhlat. Hakan voittonumerot olivat lopulta 6-3 (4-1).

Samuel Mansour puski ottelun maalitilin auki 12 minuutin kohdalla ja Henri Malundama tuplasi isäntien johdon kymmenen minuuttia myöhemmin.

Myös Hakan kolmas maali merkattiin puolustuspään pelaajalle, kun Ville Strack jatkoi Anton Popovitchin antaman vapaapotkun verkkoon juuri ennen puolen tunnin täyttymistä.

KTP pääsi välillä tuikkaamaan osuman, kun Juuso Laitinen hyödynsi Hakan puolustuksen hetkellisen epävarmuuden.

Hakan nopeat hyökkäykset aiheuttivat seuraavan ongelman kotkalaisille pari minuuttia ennen taukoa, kun Jacob Bushue onnistui maalinteossa. Vastahyökkäys tuli KTP:n hyökkäyspään vapaapotkun jälkeen.

Toisella puoliajalla maaleja tehtiin vuorotahtiin. Ensin osui Kalle Multanen ja pian perään Starck Jami Kyöstilän esityöstä. Sebastian Dolivo antoi vielä hieman toivoa vieraille, mutta ensimmäistä kertaa Ykkösessä kentälle päässyt Akseli Lehtojuuri sammutti sen kipinän kulmapotkun jälkitilanteesta.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio muistutti, että KTP:lla oli ottelun alussa oma saumansa.

– Heillä oli heti alkuun yksi paha paikka. Maali siitä, niin peli olisi ollut täysin toisenlainen. Vähitellen sitten pääsimme peliin mukaan, Tainio totesi.

– Toki päästimme kolme maalia, mutta kuusi tehtyä oli tämän pelin suurin juttu. Siihen voi olla kaikin puolin tyytyväinen, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio mietti.

Lehtojuuren ohella myös Leevi Antinaho pääsi debytoimaan Ykkösen tasolla.

Hakan ottelut jatkuvat viikon päästä lauantaina vierasottelulla AC Oulua vastaan.

Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Ville Strack (var.), Samuel Mansour, Niklas Friberg, Henri Malundama (90+2. Leevi Antinaho), Tino Purme (80. Akseli Lehtojuuri), Anton Popovitch, Samuel Chidi (70. Antto Hilska), Jacob Bushue, Salomo Ojala.