Haka voitti SalPan 2-1 – ”Hyvä opetus kesää ajatellen”

Haka voitti sunnuntaina SalPan Salossa Kalle Multasen ja Erkka Helmisen maalien ansiosta 2-1.

Kakkosen kauteen valmistautuva SalPa antoi Hakalle tiukan vastuksen ja meni johtoon 34. minuutin pelin jälkeen.

Haka kuittasi tuon osuman nopeasti. Patrik Ahonen pelasi Jami Kyöstilälle pallon laitaan ja Kyöstilä antoi maalille matalan keskityksen. Multanen oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa 73. minuutille asti. Tuolloin Anton Popovitch löysi syötöllään Helmisen ja Helminen pommitti pallon SalPan maalin alakulmaan.

– SalPa oli etukäteen ehkä altavastaajan asemassa, mutta teki tästä ottelusta meille vaikean. Tämä oli hyvä opetus kesää ajatellen, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong mietti.

Hakalla oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta sihti ei ollut kohdillaan.

– Molemmat maalit tulivat hyvin rakenneltujen tilanteiden jälkeen, Armstrong kiitteli.

Armstrong myönsi, että torstainen KuPS-peli saattoi vielä painaa jaloissa.

– Jaksoimme silti tehdä töitä ja tärkeintä oli, että voitto tuli, Armstrong sanoi.

Seuraavaksi Haka pelaa ensi lauantaina SJK Akatemiaa vastaan. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 15.
Hakan kokoonpano: Tuomas Karjanlahti, Henri Malundama, Mikko-Petteri Latosaari, Diogo Tomas, Jami Kyöstilä (62. Jaakko Rantanen), Patrik Ahonen (46. Juho Saarinen), Anton Popovitch, Emenike Mbachu, Tuomas Lähdesmäki (90. Matti Jussila), Erkka Helminen (73. Lutfi Bilali), Kalle Multanen.