Haka tulitti MuSan nurin Anton Popovitchin johdolla

FC Haka on tällä hetkellä hurjassa kotivireessä. Kaksi viikkoa sitten Tehtaan kentällä kaatui KTP 6-3 ja nyt torstaina MuSa 6-1. Voittonsa ansiosta Haka nousi takaisin Ykkösen kärkipaikalle.

Hakan suurin sankari oli kolme maalia iskenyt Anton Popovitch. Popovitchin ensimmäinen osuma syntyi rangaistuspotkusta, mutta kaksi muuta olivat näyttävien yhdistelmien tuloksia.

– Sain niihin maaleihin hyvät syötöt ”Fridolta” (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) ja Erkalta (Helminen). Helppo niistä oli pistää pallot alakulmaan, Popovitch kiitteli.

Hattutemppu oli Popovitchille ensimmäinen Ykkösessä. Kauden alla hän asetti tavoitteekseen kahdeksan maalia.

– Nyt on kolme koossa, joten mahdollisuudet ovat olemassa, Popovitch heitti.

Ensimmäisellä puoliajalla Haka teki kolme maalia. Kaksi niistä merkattiin Popovitchille ja yksi Nganbe Nganbelle. ”Fridon” osuma syntyi röyhkeän nousun päätteeksi.

Toisella puoliajalla Popovitchin ohella maaliverkkoa pöllytti kahdesti Salomo Ojala. Etenkin Ojalan toinen maali oli komeaa katsottavaa. Vapaapotku 25 metristä upposi yläriman kautta sisään.

MuSan ainokaiseksi jäi Waltteri Riihimäen puskumaali vartti ennen loppua.

– Painotin ennen ottelun alkua, että jos saamme syöttöpelin kulkemaan, niin MuSa putoaa kyydistä. Meillä on älykkäitä pelaajia ja näin myös kävi. Varhainen avausmaali toki auttoi asiaa, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio huomautti.

MuSan valmentaja Ville Ulmanen ei turhia selitellyt.

– Haka oli selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa. Lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat, Ulmanen totesi.

Seuraavaksi Haka pelaa vierasottelut Ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluvia Jaroa ja TPS:aa vastaan. Jaron Haka kohtaa Pietarsaaressa lauantaina 25. toukokuuta ja TPS:n Turussa keskiviikkona 29. toukokuuta. Tehtaan kentälle Haka palaa vasta ensi kuussa, kun tiistaina 4. kesäkuuta vastaan asettuu EIF.

Hakan kokoonpano MuSaa vastaan: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Ville-Valtteri Starck, Henri Malundama, Jacob Bushue, Anton Popovitch (79. Joona Tapani), Samuel Chidi (68. Akseli Lehtojuuri), Erkka Helminen, Jean Fridolin Nganbe Nganbe (var.) (61. Antto Hilska), Salomo Ojala.