Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka treenaa fysiikan kuntoon EasyFitillä

Koskikaran toisessa kerroksessa sijaitseva liikuntakeskus EasyFit on tiukasti mukana Hakan fysiikkatreeneissä. Monipuolisia liikuntapalveluja tarjoava EasyFit Valkeakoski toimii pelaajille muun muassa virtuaalispinning–areenana.

– EasyFitillä osa porukasta käy polkemassa virtuaalispinningiä samalla kun osa jengistä tekee keskivartaloa kehittäviä harjoituksia vähän sellaisella pilates-tyylillä. EasyFitillä teemme myös kuminauhajumppaa ja erilaisia kahvakuulaliikkeitä, Hakan fysiikkavalmentaja Ville Kanerva taustoittaa.

Hakan puolustuslinjan keskustassa ensi kaudellakin luutiva oma kasvatti Mikko-Petteri Latosaari on tykännyt fysiikkatreeneistä EasyFitillä.

– Koskin EasyFit on mukava ja siisti paikka. Sieltä löytyy kaikki tarvittava hyvän treenin vetämiseen, ”Mikkis” kehuu ja jatkaa:

– Toki se voi kanssatreenaajia välillä ärsyttää, kun iso jätkälauma tulee mökäämään ja tekemään hommia salin jumppatiloihin, mutta sopu on antanut hyvin sijaa ainakin tähän asti, ”Mikkis” nauraa.

Hakan joukkue on ollut hyvin mukana fysiikkatreenissä ja töitä on tehty tulevaa kautta silmällä pitäen kovalla intensiteetillä.

– Hyvällä ilmeellä joukkue on fyysisissä treeneissä esiintynyt ja ihan selvästi huomaa, että siellä on pelaajille tullut sellainen ahaa-elämys, että jalkapallon pelaaminen sujuu kauden aikana helpommin, kun pistetään kroppa kuntoon, Kanerva iloitsee.

Fysiikkaharjoittelu mielletään usein niin, että pelaajat menevät punttisalille, missä valmentaja iskee kyykky- ja penkkitankoihin kasan rautaa ja pelaajat alkavat pumppaamaan. Sitä se saattoi joskus ennen ollakin, mutta nykyään mielikuva on oikeastaa niin väärä kuin se vain voi olla.

– Todella monipuolisesti me pyrimme treenaamaan. EasyFitillä tehtävien juttujen lisäksi ollaan tehty myös palloiluhallilla sellaista crossfit-tyyppistä treeniä. On pyöritelty traktorinrengasta, vedetty perässä autonrengasta, heiluteltu lekaa ja kannettu vesiputkia, Kanerva luettelee.

Hakan päävalmentaja Keith Armstrong on antanut tiiminsä fysiikkavalmentajalle hyvinkin vapaat kädet fyysisten harjoitteiden suunnitteluun.

– Totta kai ”Keke” on halunnut nähdä mitä me teemme fysiikkatreeneissä, mutta vielä ei ole tarvinnut muuttaa mitään, vaan ”Keken” hyväksyntä on treeneille. Monia näistä harjoitteista teimme jo aiemminkin, mutta hyvin itsenäisesti olen saanut suunnitella myös uusia asioita fyysisiin harjoituksiin mukaan, Kanerva kertoo.

– Ja onhan se ”Keke” itsekin meitä juoksuttanut treeneissä välillä aika kovaakin, Latosaari lisää.

Talvikaudella tehdään ne pohjat, joiden avulla sarjakauden aikana revitään eroa vastustajaan. Sen takia tahti fysiikkatreeneissä on ollut välillä todella kova. Se on ollut kuitenkin pelaajien mieleen.

– Meininki on ollut hyvä ja todella kovaa on menty. Villellä ei kaikki harjoitukset ole niitä ihan perinteisimpiä punttitreenejä, vaan vaihtelua löytyy ja se tuo todella hyvin mielenkiintoa lisää rankkaan tekemiseen, Latosaari kehuu.

Valkeakosken EasyFitin löydät Koskikaran toisesta kerroksesta ja Internetistä osoitteesta: http://www.easyfit.fi/fi/valkeakoski

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT