Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka tehtaili maaleja Kultsun kustannuksella

Haka jatkoi maalintekoharjoituksia, kun se voitti lauantaina Kakkosessa pelaavan Kultsu FC:n selvästi 7-1 (4-1).

Kultsu meni ottelussa johtoon, kun joutsenolaispelaajan laukaus otti kimmokkeen Haka-puolustajasta ja maalivahti Joonas Immonen jäi tilanteessa aseettomaksi. Haka ei vieraiden avausmaalista hätkähtänyt, vaan valkopaidat tulivat tasoihin 19. minuutilla Kalle Multasen rankkariosumalla. Kun Haka pääsi vauhtiin, niin maaleja seurasi lisää. 27. minuutilla Erkka Helminen onnistui ja viisi minuuttia siitä Multanen onnistui toistamiseen. Muutama minuutti Multasen osumasta, niin Lutfi Bilali avasi maalitilinsä.

– Vastustaja meni johtoon, mutta pääsimme nopeasti peliin mukaan ja saimme muutaman hienon maalin tehtyä, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong totesi ottelun jälkeen.

Toisella puoliajalla kotiyleisö joutui odottelemaan maaleja loppuhetkille, kun Niilo Mäenpää onnistui kuusi minuuttia ennen loppua ja viimeminuuteilla vielä Patrik Ahonen ja Bilali heiluttivat Kultsun maaliverkkoja.

– Vaihdot sotkivat hieman peliä toisella puoliajalla, mutta Emenike Mbachun, Patrik Ahonen ja Niilo Mäenpään tultua kentälle saimme hieman parempaa otetta pelistä. Ongelma vain oli, että halusimme kävellä pallon maaliin emmekä laukoneet tarpeeksi. Kun aloimme laukoa, niin maalejakin tuli lopulta.

Armstrongilta löytyi kehuja myös vastustajajoukkueelle.

– Kultsu teki kovaa töitä eikä luovuttanut missään vaiheessa ja he pistivät meidät tekemään töitä.

Kokonaisuudessaan Armstrong oli joukkueen esitykseen tyytyväinen.

– Välillä hyökkäyspelimme näytti hyvältä, mutta olemme talven aikana joutuneet muokkaamaan puolustustamme useaan otteeseen eikä se ole hyvä asia. Yleensä valmentajat haluavat puolustuksen olevan se vakaa tuki. Teimme pelissä paljon hyviä asioita ja pelaajat voivat olla ihan tyytyväisiä. Olemme vasta aloittaneet ulkona harjoittelun ja tässä on vielä paljon töitä edessä ennen kuin kausi alkaa, mutta kokonaisuudessaan ihan hyvä peli meiltä, Armstrong pohti.

Hakan harjoitusottelut jatkuvat jo keskiviikkona 5.4., kun Tehtaan kentälle tulee vieraaksi Klubi 04. Ottelu alkaa kello 18.00.

Hakan kokoonpano:

Joonas Immonen, Jaakko Rantanen, Paavo Ahola (79. Diogo Tomas), Mikko-Petteri Latosaari, Lutfi Bilali, Tuomas Lähdesmäki (46. Emenike Mbachu), Erkka Helminen (62. Niilo Mäenpää), Anton Popovitch (57. Omar Khary), Kalle Multanen (70. Patrik Ahonen), Jami Kyöstilä, Henri Malundama (46. Ville-Valtteri Starck)

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT