Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka tehokkaana – KTP kaatui 5-0!

FC Hakan hurja voittoputki sai perjantaina jatkoa, kun KTP kaatui Tehtaan kentällä 5-0 (2-0).

Vaikka lukemat olivat selkeät niin helpolla voitto ei tullut. KTP piti ensimmäisen puoliajan Hakaa tiukoilla sateen kastelemalla Tehtaan kentällä.

Kotkalaisilla oli parikin hyvää maalipaikkaa pelin alussa, mutta Santeri Aaltonen oli isäntä maalillaan. Kunnolla Haka sai koneensa käyntiin 24. minuutilla. KTP:n puolustus joutui tuolloin vaikeuksiin, Salomo Ojala teki esityön ja Antto Hilska viimeisteli vapauttavan maalin.

Reilut kymmenen minuuttia tästä ja Haka hyödynsi KTP:n puolustuksen vaikeudet uudemman kerran. Erkka Helminen ehti ensimmäisenä irtopalloon ja latasi kauden avausosumansa.

– Ensimmäisellä puoliajalla me olimme turhan lepsuja. Ehkäpä ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastustaja pelasi sillä tavalla kuin me yleensä. Peli olisi voinut olla siinä vaiheessa yhtä hyvin 2-0 heille. Nyt me vain olimme kliinisempiä viimeistelyssä, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tuumi.

Toisen jakson alussa Salomo Ojala vei Hakan kolmen maalin johtoon. Peli oli käytännössä ohi 55. minuutilla, kun Hilska iski illan toisen maalinsa.

– Tauolla muutimme hieman joukkueen puolustamista. Sitten kun teimme neljännen maalimme, niin peli oli taputeltu, Tainio sanoi.

Loppulukemat iski 83. minuutilla Elias Ahde. Aaltonen pisti maaliltaan pitkän pallon ja Ahde irtosi KTP:n puolustukselta.

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter oli Tainion kanssa samaa mieltä pelin kulusta.

– Ensimmäinen puoliaika meni meiltä siten kuin olimme suunnitelleet. Paitsi että päästimme kaksi turhaa maalia, Arbeiter totesi.

Toisen puoliajan esityksestä Arbeiterilla oli vähemmän kehuttavaa.

– Siihen ei riitä sanoja, hän totesi.

Seuraavan ottelunsa Haka pelaa ensi viikon lauantaina Oulussa. Ottelu AC Oulua vastaan alkaa kello 17.

Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstlä, Ville Starck (46. Joona Tapani), Niklas Friberg, Henri Malundama, Anton Popovitch, Jacob Bushue, Erkka Helminen (80. Tino Purme), Samuel Chidi, Antto Hilska, Salomo Ojala (70. Elias Ahde).

Kuva: Jussi Rämä

KTP:n raportti

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT