Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka täydensi maalivahtiosastoaan

FC Haka on solminut 1+1 -vuotisen sopimuksen 20-vuotiaan maalivahdin, Aatu Hakalan kanssa.

Tikkurilan Palloseuran kasvatti on viettänyt viimeiset kolme vuotta IF Gnistanin maalinsuulla, saaden peliaikaa niin miesten Ykkösessä, Kakkosessa, kuin Suomen Cupissa.

Mies tuli Hakaan tammikuun testijaksolle, minkä jälkeen ei epäröinyt hetkeäkään, kun sopimusta tarjottiin.

– Kun testijakso päättyi, sain tarjouksen ja sitä ei tarvinnut kauan miettiä, kun päätin hyväksyä sen.

– Olin viettänyt Gnistanissa viimeiset kolme vuotta. Sain sieltä paljon hyvää ja kehityin sen kolmen vuoden aikana paljon. Koin kuitenkin, että on muutoksen aika ja halusin päästä haastamaan itseäni vielä enemmän.

Omiksi vahvuuksiksi maalivahti näkee nopeat jalat ja refleksit, sekä vastaantulot ja ponnistusvoiman. Lyhyen Haka-jakson aikana hän on nauttinut treenaamisesta kokeneen Mika Hilanderin kanssa ja uskoo oppivansa tältä paljon. Toki myös peliaikaa on toiveissa kehityksen tueksi.

– Omat henkilökohtaiset tavoitteet on totta kai kerätä mahdollisimman paljon minuutteja Cupin ja Veikkausliigan aikana. Se vaatii työntekoa, mutta siihen olen valmis. Haasteita lähdin hakemaan, joten tämä on juuri se mitä halusin.

Muiden uusien pelaajien tavoin Hakala kehuu Hakan joukkueessa vallitsevaa hyvää henkeä ja tykkää tehdä töitä kaikkien kanssa. Myös seurasta miehellä on vain positiivista sanottavaa.

– Tiedän jo entuudestaan Hakan hienosta historiasta. Täällä on osattu tehdä töitä oikein. Olosuhteet ovat pelaajan näkökulmasta mitä mainioimmat, mistä nautin erityisen paljon!

Uusien pelikavereiden lisäksi uudella vahvistuksella on joukkueessa pari entuudestaan tuttua pelaajaa. B -juniori-ikäisenä Hakala pelasi FC Legirus Interissä ja pääsi treenaamaan myös edustuksessa, missä oli silloin mukana myös Samuel Chidi.

– Hän on edelleen yhtä positiivinen ja mahtava pelaaja, kuin silloinkin. Puhumattakaan hänen persoonallisuudestaa. En tiedä ketään, joka on tavannut Chidin ja ei puhuisi hänestä muuta kuin hyvää.

Chidin tapaaminen ei niinkään ollut yllätys, mutta sen sijaan Jesse Huhtalan kohtaaminen kopissa oli sellainen.

– Hän kävi noin vuosi sitten Gnistanin mukana treenaamassa, jolloin tutustuimme. Oli kiva yllätys nähdä hänet kopissa, kun saavuin, ja on ollut mukava päästä tutustumaan häneen paremmin, kuin myös kaikkiin muihinkin pelaajiin ja taustoihin, mies päättää innoissaan.

Hakala ja muu joukkue jatkavat valmistautumista helmikuun alun Suomen Cupiin harjoitellen keskenään, mutta myös tammikuun harjoitusotteluissa. Näistä ensimmäinen pelataan Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana ensi lauantaina kello 14.30. Kotijoukkue tullee näyttämään ottelun myös suorana, mistä lisätietoa myöhemmin.

Tammikuun kaksi muuta harjoitusottelua ovat Helsingin Jalkapalloklubia ja juurikin Hakalan entistä seuraa, IF Gnistania vastaan.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT