Haka tasapeliin EIF:n kanssa

Tammisaari on ollut viime vuosina Hakalle paha paikka. Helppoa ei ollut koskilaisilla nytkään, mutta Tuomas Lähdesmäen kauden avausmaali toi Hakalle 1-1 -tasapelin.

Ottelun alku oli hakalaisittain nihkeä ja Zacharias Ekström vei EIF:n johtoon 12. minuutin kohdalla.

Hakan puolustus epäröi linjan taakse tulleen pallon kanssa. Ekström pääsi kärkkärillä tuikkaamaan pallon ohi Ville Kauppisen.

Vain pari minuuttia myöhemmin Mikko-Petteri Latosaari loukkasi kätensä ja joutui jättämään pelin kesken.

Vähitellen Haka sai otetta pelistä ja palkinto tuli neljä minuuttia ennen taukoa. Lähdesmäki haistoi EIF:n puolustuksen virheen oikealla puolella ja toi etukulmasta uponneella laukauksella pelin tasoihin.

Toisella puoliajalla peli oli Hakan hallussa, mutta voittomaalia joukkue ei pystynyt vääntämään.

– Peli lähti meiltä hitaasti käyntiin, mutta toinen puoliaika oli jo meidän näytöstämme. Kyllä niistä parista kolmesta paikasta olisi maali pitänyt tehdä, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong tuumi.

– Keli oli kuuma ja tekonurmella se tuntuu vielä kuumemmalta. Paljon tyytyväisempiä ilmeitä olisi ollut bussissa, jos olisimme voittaneet. Mutta pinna vieraskentältä on kuitenkin jotain sekin, Armstrong mietti.

Haka kohtaa seuraavaksi viikon päästä lauantaina TPS:n Turussa ja seuraavana keskiviikkona Gnistanin Tehtaan kentällä.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Henri Malundama, Mikko-Petteri Latosaari (17. Ville-Valtteri Starck), Diogo Tomas, Juho Saarinen, Jaakko Rantanen, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää, Tuomas Lähdesmäki (71. Topi Järvi), Emenike Mbachu, Kalle Multanen.