Haka taisteli välieriin Suomen Cupissa

Haka ja Honka järjestivät todellisen jännitysnäytelmän Suomen Cupin puolivälierässä. Haka jatkaa ensi viikolla pelattavaan välierään 2-1 -voitolla.

Ottelussa riitti tilanteita ensimmäisestä minuutista lähtien. Chris Jamesilla oli Hakan ensimmäinen huippupaikka, mutta 25. minuutin kohdalla lähtenyt laukaus suuntautui maalin yli.

Honka oli lähellä onnistumista viisi minuuttia myöhemmin, mutta Joonas Immonen venyi hienosti Jean Da Silvan yrityksen eteen.

Viisi minuuttia tästä ja pallo oli ensimmäisen kerran Hongan maalissa. Aapo Mäenpää sekä Anton Popovitch järjestivät ja Jaakko Rantanen murtautui maalintekoon.

Haka iski toisen maalinsa 58. minuutilla. Emenike Mbachu pelasi Jamesin läpi, mutta tämän laukaus kimmahti tolppaan. Topi Järvi oli tarkkana ja pisti irtopallon voimalla verkkoon.

Hakalla oli monta paikkaa iskeä kolmas ja ratkaiseva maali. Jamesilla ja Niilo Mäenpäällä oli parhaat mahdollisuudet, mutta laukauksista puuttui voima. Honka pääsi peliin mukaan vartti ennen loppua. Sekava tilanne Hakan maalin edustalla päätyi siihen, että Silva pääsi pistämään pallon tyhjään maaliin.

Lopussa Honka haki aktiivisesti tasoitusta, mutta Hakan puolustus kesti. Eero-Matti Auvinen esti yhden varman maalin akrobaattisella suorituksellaan ja Immonen nappasi pari pahaa kutia.

Haka pääsee ensi viikon torstaina mittaamaan välierässä joko SJK:n, FC Lahden tai HJK:n. Otteluparien arvonta suoritetaan tänä torstaina.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä (var.), Eero-Matti Auvinen, Mikko-Petteri Latosaari, Jaakko Rantanen (43. Topi Järvi), Chris James, Niilo Mäenpää, Aapo Mäenpää, Anton Popovitch (69. Joni Mäkelä), Emenike Mbachu (81. Tuomas Lähdesmäki), MacPherlin Dudu.