Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka taisteli upean voiton alivoimalla

FC Haka kävi maanantai -iltana vieraisilla Kotkassa, mistä se taisteli upean 1-2 -voiton äärimmäisen tärkeässä Veikkausliiga -ottelussa. Voitolla koskilaiset nousivat yhdeksänneksi ja tasapisteisiin kotijoukkue KTP:n, sekä myös Ilveksen kanssa.

Ottelun alku meni valkopaidoilta suunnitelman mukaisesti matalalta puolustaen, millä vastustajan hyökkäyspeli saatiin eliminoitua erinomaisesti. Kurinalainen pelitapa tuotti yllättävän nopeasti tulosta, sillä ottelun avausmaali nähtiin 19. minuutilla, kun Logan Rogerson vei Hakan 0-1 -johtoon. Tilanne lähti Eero-Matti Auvisen vasemmalta tulleesta keskityksestä boksiin, missä Rogerson sai pallon haltuunsa, pääsi selkä maaliin päin ollessaan kääntymään ja laukoi pallon tarkasti oikean tolpan juureen.

Auvinen kunnostautui myöhemmin hieman ikävämmässä valossa, sillä mies katseli keltaista korttia toisella jaksolla kahdesti ja jätti pelikentän 64. minuutilla. Haka puolustustaistelu kesti 13. minuuttia kunnes kotijoukkue tuli tasoihin kulmapotkusta. Michael Ogungbaro pääsi puskemaan pallon yllättävänkin vapaasti maalin edustalta verkkoihin.

Loppuottelun ajan kotiyleisö odotti KTP:n hyödyntävän miesylivoimansa, mutta toisin kävi. Stavros Zarokostas keskitti päätyviivan tuntumasta, KTP -puolustus katkaisi keskityksen, mutta pallo purettiin suoraan Atte Sihvoselle, joka täräytti 18 metristä mielettömän kanuunan aivan oikeaan ylänurkkaan eikä maalissa pelannut Rasmus Leislahti voinut sille yhtään mitään.

– Onneks oli hyvä päivä tänään, ruuti oli kuivaa. En mä oo varmaan ikinä noin komeeta börsää painanut. Ja mihin paikkaan vielä, niin on kyllä siistii, voittomaalin tekijä fiilisteli ottelun jälkeen Ruutu+ -haastattelussa.

Myös Teemu Tainio jakoi varauksettomat kehut Sihvosen suoritukselle.

– Atelta aika maaginen kanuuna!

Ottelun loppu oli hakalaisittain melkoista selviytymistaistelua, sillä lisäajalla kotijoukkue sai useammankin erikoistilanteen hyökkäysalueellaan ja maalivahti Leislahtea myöden kaikki olivat yrittämässä palloa Hakan maaliin. Tasoitus olikin todella lähellä tulla kulmapotkusta, mutta jälleen kerran Aatu Hakalan ilmiömäinen reaktiotorjunta maaliviivalla pelasti takaiskulta ja näin tärkeääkin tärkeämmät pisteet matkasivat Valkeakoskelle.

– Aika monta kertaa tällä kaudella kirottu, kun pallo ei ole pomppinut meille, niin tänään se onneksi lopussa pomppi. Aatu kyllä pelasti meille täydet pisteet siinä lopussa.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli upea joukkueen taisteluvoitto! Syksy kun tulee, niin tämä on se pelinkuva ja tällaisilla esityksillä niitä voittoja otetaan, Tainio iloitsi ottelun jälkeen huojentuneena.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

KTP:n raportti.

Kuvat: Tarmo Lyytikäinen(2) ja Mikko Mäkelä(2).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT