Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka taisteli tasapelin Ilveksen vieraana

FC Haka nappasi tärkeän pisteen Ilveksen vieraana, kun pirkanmaalaisjoukkueet tasasivat pisteet 1-1-numeroin.

Ottelu alkoi tasaisesti kummankin joukkueen hakiessa peliään. Ilves kuitenkin iski 21. minuutilla yllättäen, kun Felipe Aspegren keskitti laidalta ja Ilveksen tuore hankinta Gaetan Missi Mezu irtautui Luiyi de Lucasin vartioinnista ja pääsi puskemaan maalin edestä tamperelaiset johtoon.

Ilves oli lähellä tehdä toisen osumansa kymmenen minuuttia myöhemmin kulmapotkusta, mutta nyt de Lucas oli mies paikallaan ja putsasi pallon pois maaliviivalta. Hakan paras paikka tuli muutama minuutti ennen taukoa, kun Medo pääsi laukomaan rangaistusalueen takaa, mutta Matias Riikonen Ilveksen maalilla koppasi pallon.

Toiselle puoliajalla Haka sai unelma-alun. Toisella minuutilla Anton Popovitch lähetti vasemmalta laidalta vapaapotkun sisäänpäin kiertävänä Ilveksen maalille ja pallo kiersi lopulta suoraan maalin takakulmaan. Haka lähti toisella puoliajalla prässäämään Ilvestä korkeammalta ja sai luotua painetta kotijoukkueen kenttäalueelle. Vaaralliset maalipaikat jäivät kuitenkin puuttumaan.

Ilves alkoi ottaa peliä hallintaansa loppua kohden ja sai rakenneltua muutaman vaarapaikan, mutta Hakan puolustus selvitti tilanteet. Näin pisteet Ratinassa jaettiin. Tasapelipiste tarkoitti sitä, että Haka nousi sarjataulukossa TPS:n ohi.

Ottelun jälkeen Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli omiensa esitykseen suhteellisen tyytyväinen.

– Olimme panostaneet joukkuepuolustukseen treeneissä eikä siinä ensimmäisellä puoliajalla kummallakaan ollut hirveästi paikkoja. Meille tuli se yksi nukahdus, kun unohdettiin kaveri liian vapaaksi. Se on ollut vähän meidän perisyntimme tällä kaudella.

– Toisella puoliajalla nostimme prässiä ja painettiin peli sinne Ilveksen alakertaan ja maalin jälkeiset kymmenen minuuttia meillä oli hyvä paine. Loppua kohden aloimme kuitenkin valua taas vähän alemmas, mutta puolustimme uhrautuvasti joukkueena ja siihen pitää olla tyytyväinen. Täytyy olla tyytyväinen myös, että tulimme taas tasoihin ja näytimme tahtoa. Joukkuepuolustaminen oli myös parempaa, arvioi Tainio.

Tainio löysi Hakan pelistä myös parannettavaa.

– Nyt keskityimme joukkueen puolustamiseen, mutta hyökkäyspelaamiseen tarvitaan vielä lisää paukkuja.

Hakan pelit jatkuvat keskiviikkona, kun Tehtaan kentälle tulee vastaan sarjajumbo RoPS. RoPS vaihtoi hiljattain valmentajaa, kun Mikko Mannila tuli uudeksi päävalmentajaksi ja hän debytoi rovaniemeläisten penkin päässä sunnuntaina RoPS:n isännöidessä KuPS:aa.

– RoPS:aa vastaan meidän on saatava meidän naurettava kotisaldo paremmaksi. Siitä pelistä ei kelpaa kuin kolme pistettä. Heillä on uusi päävalmentaja ja saa nähdä mitä hän on keksinyt KuPS:aa vastaan.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ palvelusta
Ottelun tilastot täältä.
Ilveksen raportti täältä.
Liput RoPS-peliin täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT