Haka taipui Interille jälleen kahdella maalilla

FC Haka ja FC Inter kohtaisvat edellisen kerran Tehtiksellä vain tasan kaksi viikkoa sitten, ja tänään joukkueet kohtasivat toistamiseen Turun Veritas Stadionilla. Vaikka tällä kertaa aivan samanlaista ylivoimaa ei turkulaisilta nähtykään, niin parempi joukkue voitti ja täsmälleen samoin 2-0 -lukemin.

Haka lähti otteluun alkukaudesta poikkeavalla formaatiolla, minkä tarkoituksena oli saada puolustus tiiviimmäksi. Avausminuutit näyttivätkin lupaavilta, mutta kotijoukkueen avausmaali näki päivänvalon 25. minuutilla. Valitettavasti se oli seurausta puolustuksen merkkaus-/arviointivirheestä ja Timo Furuholm sai liikaa tilaa keskityspalloon, eikä tällä kaudella hyvässä vireessä ollut hyökkääjä erehtynyt.

– Lähdimme peliin eri taktiikalla kuin viimeksi, eli viiden alakerralla. Tavoitteena oli pitää oma pää puhtaana, mutta niin vain se yksi nukahdus tähänkin peliin tuli, harmitteli Teemu Tainio pelin jälkeen.

Ensimmäisellä jaksolla turkulaisilla oli toki paikkoja useampaankin osumaan, mutta yritykset menivät pääasiassa ohitse ja nähtiinpä Hartmannilta yksi huipputorjuntakin, millä lukemat pysyivät vielä maltillisina. Hakan paras paikka aukesi Salomo Ojalalle, mutta miehen pusku meni harmittavasti ohi maalin.

Toisella jaksolla Inter teki tarvittavan, mikä riitti lopulta voittoon. Alkuviikon HIFK -ottelun tavoin pelin lopullinen niitti nähtiin lisäajalla, kun maalivahti Aati Marttisen pitkä avaus tavoitti lopulta Matias Ojalan, joka pääsi nostamaan pallon yli Hartmannin ja loppulukemiksi 2-0 uransa ensimmäisellä liigamaalillaan.

– Toisella puoliajalla kyllä tykkäsin meidän esityksestä, eikä me päästetty Interiä helpolla, totesi Tainio samalla luvaten, että ”sota jatkuu”.

Ylipäätään kapealla materiaalilla operoivan Hakan kannalta hyvä uutinen ottelussa oli se, että Maximus Tainio oli vihdoin kokoonpanossa ja pääsi ottamaan ensimmäiset liigaminuuttinsa, kun mies juoksi 64. minuutilla Henri Malundaman tilalle.

Ruutu+ -haastattelussa Maxi oli tyytyväinen Veikkausliiga -debyyttiinsä.

– Tärkein oli, että pääsin nyt pelaan. Toivottavasti se lähtee nyt tästä – pelaan enemmän pelejä ja oon enemmän avauksessa.

Vaikkakin tappio selvästi harmitti, niin luotto kelkan kääntymiseen oli kova.

– Pelit on ollut vaikeita, mutta kyllä meillä on silti tosi hyvä joukkuehenki. Kyllä me silti uskotaa, että pakko se voitto on tulla jossain vaiheessa.

Helppoa kelkan kääntäminen ei seuraavilla kierroksilla tule olemaan, sillä Hakan pelit jatkuvat tästä edelleen kovina. Seuraavana on vuorossa kaksi muuta TOP3 -jengiä, kun ensin perjantaina Valkeakoskelle saapuu hallitseva mestari KuPS ja seuraavana tiistaina Tehtiksellä vierailee jo toistamiseen tällä kaudella HJK.

Kuvat: Mika Pullinen