Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Maximus Tainio vihdoin kokoonpanossa, kun Haka kohtaa Interin sunnuntaina

Veikkausliigaa on nyt seitsemän ottelua takana ja FC Hakan ensimmäisen kolmanneksen haastavat ottelut jatkuvat sunnuntaina Turussa, kun joukkue kohtaa sarjan kärjessä tasapisteissä KuPS:n kanssa olevan FC Interin toistamiseen.

Ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen nähtiin tasan kaksi viikkoa aiemmin Tehtiksellä ja tuolloin paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä Interin napatessa täydet kolme pistettä 0-2 -tuloksella.

– Kauden heikoin peli pelattiin silloin Interiä vastaan, myöntää myös joukkueen valmentaja Teemu Tainio.

– Oltiin silloin täysin vastaantulijoita ja nyt lähdetään parantamaan siitä ehdottomasti.

Vaikka edellisessä kohtaamisessa Inter jätti Hakan jyrän alle ja porskuttaa sarjan kärjessä, niin täysin ylivoimaisia eivät hekään ole. Tämä nähtiin viime kierroksella, kun turkulaiset vierailivat Maarianhaminassa ja palasivat sieltä 2-0 -tappio niskassaan.

Tainio muistuttaa myös, että nyt kun ottelutahti on kova ja paljon pelataan, niin myös erot tasoittuvat. Pelaajat väsyvät, eikä kaikki pysty aina pelaamaan maksimitasolla. Lisäksi valmentajat joutuvat miettimään kokoonpanoja pidemmällä tähtäimellä ja riskejä vältetään.

Tämä näkyy myös Hakan kokoonpanossa sunnuntaina, kun Samuel Chidi huilaa ottelun juurikin liiallisesta rasituksesta johtuen. Tämä siis varotoimenpiteenä, jotta loukkaantumiset vältettäisiin.

Sen sijaan Saibou Keita on mukana, kuten on myös Kajaanissa lainalla ollut Maximus Tainio. Ainoa loukkaantumisen takia pelin väliin jättävä on pitkäaikaispotilas Ville-Valtteri Starck.

Tainio vihjasi myös, että rotaation lisäksi kokoonpanossa saatetaan nähdä uusia kokeiluja. Muutoin joukkueen kipupisteet ovat hyvin selvillä.

– Yhtään nollapeliä ei ole pelattu seitsemään otteluun, joten se on selvä, että sillä osa-alueella pitää vain pystyä parantamaan. Joka pelissä on luotu kyllä tarpeeksi paikkoja, mutta pallot pitää pistää sisään, raottaa Tainio tämän hetkisiä kehityskohteita.

FC Interin otteluennakossa edellisessä kohtaamisessa maalin iskenyt Aleksi Paananen muistelee Tainion tavoin Hakan olleen altavastaaja Valkeakoskella. Mies kuitenkin muistuttaa, että vastassa sunnuntaina on varmasti sisuuntunut Haka, joka on ottanut oppia edellisestä kohtaamisesta.

Ottelu on katsottavissa myös Ruutu+ -palvelusta.
Mikäli sinulta vielä puuttuu Ruutu -tunnukset, niin nyt on loistava paikka ostaa ne loppukaudeksi tällä 4kk huipputarjouksella.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT