Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka taipui GrIFK:lle

Hakalla olisi ollut sunnuntai-iltana mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa ensi kaudeksi voittamalla vieraskentällä GrIFK:n. Ottelu päättyi kuitenkin Hakan 0-1 (0-0)-tappioon.

GrIFK on hankkinut valtaosan pisteistään tällä kaudella pienellä kotikentällään ja osoitti, ettei vahvan kotijoukkueen maine ole tuulesta temmattu. Isäntäjoukkue tuli peliin taistelevalla ilmeellä, sillä sekin taistelee edelleen sarjapaikastaan. Hakalla oli kuitenkin paikkansa ja muun muassa Emenike Mbachu pääsi avausjaksolla läpiajoon, mutta kuparinen jäi rikkomatta.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Jarno Mattila sai nopeassa tahdissa kaksi keltaista korttia ja Haka joutui miehen vajaalle. GrIFK käytti miesylivoiman hyväkseen välittömästi, kun Joonas Ilomäki pääsi maalin edestä siirtämään irtopallon muuten hyvin pelanneen Ville Kauppisen taakse.

Haka haki hyökkäykseen lisää koko vaihtamalla toppari Etchu Taben kärkeen ja pystyi luomaan painetta GrIFK:n päätyyn, mutta kaivattu tasoitus jäi syntymättä.
– Tämä oli erikoistilanteiden peli, kuten Grania vastaan usein on. Puolustimme ne kuitenkin hyvin. Meilläkin oli paikkamme tehdä maalit, mutta tällä kertaa emme siinä onnistuneet, Hakan päävalmentaja Asko Jussila harmitteli.

Jussila antoi tunnustusta myös kotijoukkueelle manaten samalla Hakan hyökkäyspelaamista.
– Grani oli selkeästi nälkäisempi ja heidän tahtotilansa sekä kaksinkamppailupelaaminen oli selvästi meitä kovempaa. Meillä on edelleen ongelmia pelin kääntämisessä. Teemme hyökkäyksessä liian hätäisiä ratkaisuja. Puolustuspelaaminen toimii jo hyvin.

Ykköstä on kaksi ottelua jäljellä ja toisella putoajan paikalla oleva KTP on viisi pistettä Hakan takana. Väliin mahtuu vielä pisteen Hakan perässä oleva GrIFK ja tasapisteissä oleva EIF. Ykkösessä alkaa nyt maajoukkuetauko ja Hakan seuraava ottelu on 15.10., kun sarjakärki JJK tulee Tehtaan kentälle. Kauden päätösottelussa valkopaidat matkustavat Kotkaan KTP:n vieraaksi.
– Ensin nuollaan haavat tästä ottelusta ja käydään tämä läpi. Sitten katsotaan eteenpäin kohti seuraavaa peliä, Jussila avasi joukkueen ohjelmaa.

JJK-ottelu on samalla Hakan viimeinen kotiottelu ja se alkaa kello 15.00. Tuossa ottelussa on monenmoista tapahtumaa, sillä jo ennen pääottelua kello 13.00 pelataan Oll Stars -esiottelu, jossa kohtaavat Olli Paasion 40 vuotta Hakassa -juhlajoukkue ja Olli Huttusen paluujoukkue. Kummankin joukkueen kokoonpanoista löytyy tuttuja nimiä niin pelikentiltä kuin muualtakin julkisuudesta. JJK-ottelun jälkeen siirrytään Tehtiksen Paviljonkiin viettämään pitkää iltaa hyvän ohjelman parissa.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT