Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka hakee sarjapaikan varmistusta Kauniaisista

Haka on seuraavan kerran tositoimissa sunnuntaina, kun se kohtaa vieraskentällä GrIFK:n. Voitolla Haka varmistaisi sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi.

Haka on ollut hyvässä iskussa viime aikoina, vaikka edellisestä kotiottelusta tuli hieman happamanmakuinen 1-1-tasapeli AC Oulua vastaan. Sunnuntaina onkin tarkoitus kääntää kurssi jälleen voitolliseksi ja varmistaa sarjapaikka.
– Siinä on lähtökohdat. Kaverilla on myös isot panokset ja on hyvä, että sielläkin on panoksia otteluun. Meillä on edelleen projekti kesken, jossa pyrimme kehittämään omaa tekemistämme. Puolustuspelaamista olemme saaneet korjattua ja seuraavaksi on tarkoitus olla uhka enemmän hyökkäyspäässä, Hakan päävalmentaja Asko Jussila kertoo.

AC Oulua vastaan Haka sai luotua nipun vaarallisia hyökkäyksiä, mutta lopullista niittiä ottelulle ei kyetty iskemään. Jussila peräänkuuluttaakin enemmän huolellisuutta hyökkäyspelaamisessa.
– Vastahyökkäyksiin lähdettäessä tarvitsemme hieman lisää malttia pelaamiseen. Kohkaamme liian paljon ja yritämme tehdä liian vaikeita ratkaisuja. Olemme pelanneet puolustuksen kautta, mutta nyt on tarkoitus ottaa enemmän pallonhallintaa itsellemme ja hyökätä vähän pidempään.

GrIFK on Hakaa neljä pistettä perässä juuri ensimmäisen säilyjän paikalla. Grani on hävinnyt kolme edellisotteluaan, mutta Hakalle se on ollut tällä kaudella hankala vastus. Ensimmäisessä joukkueiden kohtaamisessa toukokuussa GrIFK oli kotonaan vahvempi 2-1-numeroin, mutta heinäkuussa Haka oli Tehtaan kentällä parempi 3-0-voitolla. Erityisesti kotikentällään GrIFK on ollut hankala vastus, sillä se on napsinut pääosan pisteistä kotonaan. Yhdestätoista ottelusta se on voittanut kotonaan kuudesti ja hävinnyt kolmasti.
– Missään nimessä helppoa peliä ei ole odotettavissa. He pelaavat kotonaan, jossa on pieni kenttä ja juoksuradat ympärillä. Peli rytmittyy hitaammaksi, kun pallo kestää kauemmin tulla takaisin peliin.

Jussilalla on selvä resepti miten Granin kotitaika saadaan murrettua.
– Tehdään ensimmäinen maali, hän heittää.
– Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseemme ja olla kärsivällisiä. Aika on meidän puolellamme, sillä tasapeli on meille parempi tulos kuin heille.

Hakan pelaajatilanteesta kuuluu hyviä ja huonoja uutisia.
– Järven Topin pelaaminen ratkaistaan ottelun alla. Oulua vastaan sattunut loukkaantuminen näytti pahemmalta kuin mitä se oli. Hän sai kovan iskun kenttään ja polvi vähän turposi, mutta olemme toiveikkaita, että pystymme käyttämään häntä ainakin jossain määrin. Pitkäaikaispotilaista Tuomas Karjanlahden lisäksi loppukauden ovat todennäköisesti sivussa Juho Saarinen ja Jesse Ahonen, Jussila valottaa.

GrIFK-Haka Kauniaisten Keskuskentällä sunnuntaina 2.10. kello 18.30. Hakan viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 15.10., kun kello 15.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu JJK. Tuossa ottelussa on monenmoista tapahtumaa, sillä jo ennen pääottelua kello 13.00 pelataan Oll Stars -esiottelu, jossa kohtaavat Olli Paasion 40 vuotta Hakassa -juhlajoukkue ja Olli Huttusen paluujoukkue. Kummankin joukkueen kokoonpanoista löytyy tuttuja nimiä niin pelikentiltä kuin muualtakin julkisuudesta. JJK-ottelun jälkeen siirrytään Tehtiksen Paviljonkiin viettämään pitkää iltaa hyvän ohjelman parissa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT