Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka sekoittamaan Ykkösen kärkitaistoa

FC Haka on hävinnyt Ykkösessä edellisen kerran heinäkuun puolessa välissä. Tuolloin TPS oli parempi Turussa lukemin 3-0. Nyt yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa seilaavalla Hakalla on mahdollisuus revanssiin, kun TPS saapuu torstaina Tehtaan kentälle.

– TPS on yksi niistä kolmesta joukkueesta, jota emme ole tällä kaudella voittaneet. Ensimmäisestä kohtaamisesta saimme hyvän pisteen kymmenellä miehellä, mutta toinen esitys ei ollut niin hyvä, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong toteaa.

TPS on tällä hetkellä Ykkösen kärjessä 45 pisteellään. FC Honka on kolmen, KPV viiden ja Haka 12 pisteen päässä turkulaisista. Hakan nousuhaaveet ovat jo menneet, mutta nyt on hyvä sauma sekoittaa kärkitaistoa. Sarjapaikkansa Haka varmisti teoriassakin jo viime viikonloppuna.

– Sarjataulukko sen kertoo, meillä on Ykkösen paras joukkue vastassa. TPS on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa ja on erittäin vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä, Armstrong muistuttaa.

Hakan kokoonpanosta ovat sivussa pelikieltoa sovittava Jami Kyöstilä sekä koulukiireiden vuoksi poissa oleva Patrik Ahonen. Tuomas Lähdesmäki ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe sen sijaan ovat jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

– Vaihtoehtoja on. Olemme nyt pelanneet pitkään ilman tappioita, joten viime aikoina pelanneet pelaajat ovat luonnollisesti kuskin paikalla, Armstrong sanoo.

Haka pelaa myös seuraavan ottelunsa Tehtaan kentällä, sillä ensi tiistaina vastaan asettuu OPS. Sekä TPS- että OPS-ottelut alkavat tuttuun tapaan kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT