(päivitetty) Haka sai heti maalihanat auki

Haka pelasi keskiviikkona kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa, kun Hämeenlinnan Pullerilla vastassa oli Lahti Akatemia. Valkopaidat saivat heti maalihanat auki ja voittivat ottelun 4-1 (3-1).

Haka meni ottelussa johtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Berat Grabovci pisti pallon rangaistuspotkusta verkkoon. Rangaistuspotku vihellettiin, kun laidalta noussut Jere Intala kaadettiin rangaistusalueella.

Toinen osuma syntyi pian perään.  Farzad Sharifi tavoitteli laidalta tullutta keskitystä yhdessä lahtelaispuolustajan kanssa ja kaksikko liukui pallon yhdessä maaliin.

Ottelun kolmattakaan osumaa ei pitkään jouduttu odottamaan ja tällä kertaa maalinteossa onnistuivat lahtelaiset. Intalan komea laukaus yläriman kautta siivitti hakalaiset kahden maaliin johtoasemalla tauolle. Hyvän pitkän syötön Intalan maaliin antoi Juho Saarinen.

Toisella puoliajalla ottelussa ei nähty kuin yksi maali, mutta se tuli sitäkin komeamman kuvion päätteeksi. Maalimerkinnän sai tililleen Niilo Mäenpää.

Hakalla oli siis matkassa tukku testipelaajia. Avauskokoonpanossa sopimuspelaajia oli vain viisi.

– Isoin juttu tässä pelissä oli se, että näki näiden meidän harjoituksissamme olleiden testipelaajien esityksiä tositoimissa. Kaikki jättivät hyvän jäljen ja heidän jatkojaan mietitään nyt joulun ja uudenvuoden aikana, Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertoi.

Martonen oli tyytyväinen myös sopimuspelaajien esityksiin.

– Kentällä oli paljon hyvää energiaa. Pelaajat pystyivät toteuttamaan sovittuja kuvioita, Martonen iloitsi.

Haka aloittaa joululoman perjantain harjoitusten jälkeen.

– Takaisin treeneihin palaamme sitten tammikuun seitsemäs päivä, Martonen totesi.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen (46. Joonas Immonen), Jaakko Rantanen, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen (46. Eero-Matti Auvinen), Hussain Moktair (60. Kosti Kyläinpää), Jere Intala, Erturk Sargin (46. Jami Kyöstilä), Niilo Mäenpää, Joni Mäkelä, Berat Grabovci, Farzad Sharifi (46. Jonne Innala).