Haka puristi voiton yhdeksän maalin iltapäivässä

Haka pelasi lauantaina kevään viimeisen harjoitusottelunsa, kun Jaro vieraili Tehtaan kentällä. Maaleja iskettiin toisella puoliajalla oikein urakalla ja lopulta Hakan voittonumerot kirjattiin numeroin 5-4 (0-1).

Hakalla testissä olivat Dudu ja Mateusz Staporski. Dudu aloitti pelin kärjessä ja Staporski keskikentän laidalla. Pitkään loukkaantuneina olleet Aapo Mäenpää ja Jaakko Rantanen pelasivat ensimmäiset minuuttinsa tänä keväänä.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty kuin yksi maali ja sen teki Jaro, mutta toisella puolikkaalla alkoi tapahtua.

Vahvan näytön antanut Dudu iski Hakalle kolme maalia. Välillä Haka menetti hetkeksi otetta ottelusta ja Jaro pääsi iskemään kymmenessä minuutissa kolme osumaa.

– Olihan se valmentajasta aika kamalaa, kun vastustaja pääsee noin nopeasti kääntämään pelin. Siitä saimme taas oppia, miten johtoasemassa pitää pelata, Hakan päävalmentaja Kari Martonen totesi.

Lopulta valkopaidat kokosivat rivinsä uudelleen ja Niilo Mäenpään rangaistuspotku sekä Jaron puolustajan epäonninen osuma keskityksessä pitivät Hakan kauden tappiosarakkeen edelleen nollassa.

– Nousu uudelleen tappioasemasta oli puolestaan merkki tämän joukkueen vahvuudesta, Martonen iloitsi.

Haka koki ottelussa myös ikävän loukkaantumisen, kun Jere Intala loukkasi itseään rangaistuspotkun aiheuttaneessa tilanteessa.

– Vielä on vaikea sanoa siitä mitään. Toivottavasti ei tullut mitään pahempaa, Martonen sanoi.

Hakan pelit jatkuvat Tehtaan kentällä keskiviikkona 20.4. kello 17. Tuolloin valkopaidat pelaavat Suomen Cupin 6. kierroksen ottelun Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Tuomas Karjanlahti (46. Ville Kauppinen), Juho Saarinen (60. Jaakko Rantanen), Cheyne Fowler, Mikko-Petteri Latosaari, Henri Malundama (65. Aapo Mäenpää), Chris James, Niilo Mäenpää, Emenike (65. Jere Intala (85. Anton Popovitch), Mateusz Staporski, Topi Järvi (46. Jesse Ahonen), Emenike, Dudu.