Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jaro Hakan seuraava haaste

Haka jatkaa harjoitusotteluitaan lauantaina, kun se isännöi Veikkausliigasta Ykköseen viime kauden päätteeksi pudonnutta FF Jaroa. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 15.30.

Jaro jäi viime kaudella Veikkausliigassa viimeiseksi ja se tiesi putoamista sarjaporrasta alemmas. Pietarsaarelaisia on povattu Ykkösen suurimmaksi suosikiksi tälle kaudella ja samoilla linjoilla on myös Hakan päävalmentaja Kari Martonen.
– Näen Jaron yhtenä Ykkösen parhaista joukkueista. On kiva nähdä missä menemme ennen kautta Ykkösen suosikkiin verrattuna. Makea peli tulossa, sillä emme ole pitkään aikaan kohdanneet heitä.

Haka pääsee lähtemään otteluun hienon Ilves-voiton siivittämänä.
– Ilves-peli oli jatkumoa meidän pelaamiselle ja kehitykselle. Pala palalta menemme eteenpäin. Pääsemme jälleen isolle kentälle ja pystymme testaamaan tosipelissä onko niitä asioita tarttunut mitä olemme harjoitelleet.

Ilvestä vastaan Haka pystyi ajoittamaan pelaamaan tyylikästä syöttöpeliä ja puolustus piti Ilveksen poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Martosen mukaan Ilves-ottelu on pureskeltu ja siitä otettu oppia.
– Noukimme sieltä ne asiat missä näimme meillä olevan parannettavaa ja pyrimme pitämään kiinni niistä asioista jotka toimivat.

Kokoonpanon suhteen oman haasteensa tuo perjantai-iltana pelattava A-juniorien ottelu. A-juniorit kohtaavat tärkeässä SM-karsintasarjan ottelussa FC Hongan ja se vaikuttaa osaltaan myös edustusjoukkueen pelaajavalintoihin.
– A-junnuilla on tärkeä ottelu, jossa on kivasti panosta, mutta samalla Jaro-ottelu on meille tärkeä valmistautuminen sarjaan ja tulevaan cupin peliin. Pelaajat jaetaan järkevästi siten, että molemmat varmasti hyötyvät. En kuitenkaan tule peluuttamaan niitä A-junioreita lauantaina ketkä pelasivat perjantaina.

Hakan riveissä nähdään jälleen testipelaajia sekä pitkästä loukkaantumisesta toipunut Aapo Mäenpää tekee paluun kentille.
– Meillä on vielä kärkimiehen paikka auki ja siihen on mies haussa. Pari testipelaajaa on taas mukana. Aapon olisi myös tarkoitus pelata ensimmäiset minuutit lauantaina, Martonen valottaa.

Hakan ja Jaron välinen ottelu pelataan lauantaina 9.4. kello 15.30 Tehtaan kentällä. Otteluun on vapaa pääsy, mutta katsojat voivat ostaa viiden euron hintaisen kannatuslipun. Myös kahvio on ottelun aikana käytössä.

(Kuva: Jussi Rämä)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT