Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka puolustaa virtuaaliderbyn voittoa

Kautta aikain toinen FC Hakan ja Ilveksen välinen virtuaaliderby pelataan tiistaina. Hakaa ottelussa edustavat Jacob Bushue ja Luiyi de Lucas. Haka puolustaa viime vuoden voittoaan ottelussa.

Bushue ja de Lucas saavat Ilveksestä vastaan Maksim Stjopinin ja Eemeli Raittisen. Pirkanmaan herruus ratkaistaan paras kolmesta -järjestelmällä. Kaksi ensimmäistä peliä pelataan siten, että molemmista joukkueista on pelivuorossa yksi pelaaja. Mikäli otteluvoitot ovat kahden pelin jälkeen tasan, pelataan kolmas ja ratkaiseva ottelu siten, että molemmilta joukkueilta kummatkin pelaajat ovat samanaikaisesti tositoimissa.

Haka puolustaa viimevuotista mestaruutta, jolloin Bushue voitti yhdessä Salomo Ojalan kanssa Raittisen ja Ilari Mettälän otteluvoitoin 2-0. Bushue lähtee innokkaana puolustamaan viime kauden voittoa.

– Salomo ei ole nyt mukana, muttei voittavaa joukkuetta kannata kokonaan hajottaa. Viime vuonna sain kunnian olla mukana voittamassa virtuaaliderbyä ja samaa lähdetään hakemaan tänäkin vuonna, Bushue kertoo ennakkotunnelmistaan.

Joukkuekaverikseen Bushue saa de Lucasin, joka siirtyi Hakan joukkueeseen viime kesänä. De Lucas on ehtinyt jo osoittaa taitonsa sekä pelikentällä että ohjain kädessään.

– Kun pelasin häntä vastaan ensimmäisen kerran, yllätyin siitä kuinka hyvä hän on. Hänen pelityylinsä on hyvin samanlainen kuin oikeassakin jalkapallossa, eli aggressiivinen ja intohimoinen. Uskon, että hän voi päästä vastustajan pään sisään, sillä hän elää hyvin vahvasti pelissä mukana, Bushue kuvailee joukkuekaveriaan.

De Lucas on valmiina virtuaalidebyyttiinsä Hakan paidassa.

– Olen innoissani, että saan edustaa Hakaa tässä tapahtumassa ja haluan todella voittaa.

Viime kauden virtuaaliderbyn lisäksi, Haka voitti myös ensimmäistä kertaa järjestetyn eFutisliigan. Myös Bushue noteerasi hienon eFutisliigan voiton.

– Se tuo meille vähän lisäpainetta, kun olemme käytännössä voittoputkessa. Sitä putkea täytyy jatkaa.

Ottelut pelataan Playstationilla ja pelinä on FIFA21. Virtuaaliderby pelataan Tampereella Bar and Cafe Late Gamesissa. Ottelu alkaa kello 18.30 ja se esitetään suorana lähetyksenä FC Hakan Twitch-kanavalla.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT