Haka piti viidennen sijansa!

FC Hakan kausi 2018 päättyi Ykkösessä 43 pisteeseen ja viidenteen sijaan. Sen on Hakan paras saavutus sitten syksyn 2014. Sijoitus varmistui, kun FF Jaro kaatui lauantaina Pietarsaaressa 2-1 (1-0).

Viides sija on Hakalle taloudellisesti arvokas, sillä se tuo ensi kaudeksi yhden kotiottelun lisää.

Olosuhteet Pietarsaaressa olivat varsin koleat. Kenttä oli osittain jäässä ja se teki pelaamisesta hankalaa.

– Keli oli todella haastava, mutta sen myötä tuli tilanteita molempiin päihin. Ottelu olisi voinut päättyä vaikka 8-6 kummalle tahansa, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong totesi.

Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas, mutta avausmaalia saatiin odottaa aina 38. minuutille asti. Tuolloin Tuomas Lähdesmäki hyödynsi Jaron takalinjojen virheen. Antto Hilska prässäsi hyvin ja Lähdesmäki haistoi tilaisuutensa tulleen.

Toisella puolikkaalla nähtiin vihdoin Haka-pakki Jami Kyöstilän ensimmäinen maali Ykkösessä. Maalikehykset ovat olleet jo monta kertaa tällä viikolla Hakan kanssa jatkosopimuksen tehneen Kyöstilän tiellä, mutta nyt tuli onnistuminen rangaistuspotkusta.

– Anton (Popovitch) ei ollut avauksessa, joten kysyin pelaajilta, kuka haluaa ampua rangaistuspotkun. Jami oli ensimmäinen vapaaehtoinen, Armstrong kertasi.

Jaro tuli peliin vielä mukaan, kun Jim Myrevik maalasi 73. minuutilla. Suurta hätää ei Hakalla ottelun lopulla silti ollut.

– Pelasimme mielestäni ihan hyvin ja pääsimme siihen tavoitteeseen, joka meillä oli ennen ottelua. Tasapelikin olisi riittänyt viidenteen sijaan, mutta päätimme lähteä hakemaan vain voittoa, Armstrong sanoi.

Ottelu oli Armstrongille tällä kertaa viimeinen Hakan päävalmentajana.

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Marco Paunovic, Ville Starck, Henri Malundama, Joona Tapani (76. Erkka Helminen), Pekka Lagerblom (66. Anton Popovitch), Samuel Chidi (72. David Abidor), Antto Hilska (var.), Tuomas Lähdesmäki, Salomo Ojala.