Haka päätti cup-urakan komealla voitolla

Haka päätti Suomen Cupin lohkovaiheen voittamalla MP:n Saharan tekonurmella 5-0 (2-0).

Voittonsa ansiosta Haka tuli lohkossaan kolmanneksi, mutta jatkopaikkaan se ei tällä kertaa riittänyt.

Haka karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin karkumatkalle. Ensin Kalle Multanen onnistui Anton Popovitchin esityöstä 12. minuutin kohdalla ja juuri ennen puolen tunnin täyttymistä Niilo Mäenpää viimeisteli puolittaisesta läpiajosta.

Kaksikko osui myös toisella puoliajalla. Multanen kääntölaukauksella 58. minuutilla ja Mäenpää Tuomas Lähdesmäen kanssa pelatun seinäpelin jälkeen 13 minuuttia myöhemmin. Lähdesmäki viimeisteli loppulukemat maaliedustaruuhkasta kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Pelaajien asenteeseen voi olla tyytyväinen. Tämä oli hieman erilainen peli kuin aiemmat liigajoukkueita vastaan pelatut ottelut, päävalmentaja Keith Armstrong tuumi.

Peli oli hyvin Hakan hallussa vaikka muutaman kerran MP pääsikin vierailemaan Joonas Immosen vartioimalla maalilla.

– Kyllä me nämä numerot ansaitsimme vaikka välillä MP vaarallisuutensa osoitti, Armstrong sanoi.

Haka jätti lohkovaiheessa taakseen MP:n lisäksi myös Veikkausliigajoukkueet FC Lahden ja JJK:n.

– Ilves ja KuPS osoittautuivat vielä liian koviksi, Armstrong myönsi.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Henri Malundama (83. Jami Kyöstilä), Paavo Ahola, Jaakko Rantanen, Juho Saarinen, Omar Khary (var.), Anton Popovitch, Emenike Mbachu, Tuomas Lähdesmäki, Niilo Mäenpää (78. Erkka Helminen), Kalle Multanen.