Haka oli lähellä yllätystä, mutta vieraat olivat lopulta vahvempia pilkuilla

FC Haka kohtasi Suomen Cupin puolivälierissä Kuopion Palloseuran. Helteisessä ilmassa Tehtaan kentällä mitelty ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan 2-2, mutta sitä seurannut rangaistuspotkukilpailu oli vieraiden näytöstä ja lopulta Cupin hallitseva mestari jatkoi välieriin.

Kaiken kaikkiaan Tehtiksellä nähtiin erinomaisen viihdyttävä ja tasokas kamppailu, missä molemmilla joukkueilla oli myös varsinaisella peliajalla omat paikkansa ratkaista ottelu.

Ottelun maalinteon aloitti KuPS rangaistuspotkusta, kun ottelua oli pelattuna 13. minuuttia. Tim Väyrynen karkasi puolittain oikealta karkuun ja Luiyi de Lucas liukui sääntöjen vastaisesti kylkeen, minkä seurauksena tuomari Petri Viljanen vihelsi pilliinsä ja osoitti palloa pilkulle. Väyrynen asettui itse pallon taakse ja laukoi pallon varmasti oikealle Haka -maalissa pelanneen Mika Hilanderin aavistaessa toiselle puolelle.

Valkopaidat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan nousivat tasoihin jo ensimmäisen jakson 31. minuutilla. Erinomaisesti jälleen pelannut Logan Rogerson karkasi puolestaan puolesta kentästä de Lucasin lähettämään pystypalloon. Uusi-Seelantilainen otti pallon parilla kosketuksella kontrolliin ja pääsi laukomaan pelivälineen KuPS -vahti Otso Virtasen jalkojen välistä maaliin juuri ennen, kuin Diogo Tomasin ehti jalkoineen väliin.

Toinen jakso käynnistyi tasalukemissa 1-1, mutta pitkään ei maalia valitettavasti tarvinnut odottaa. Gabriel Bispo pääsi etenemään vasemmalta laidalta boksiin ja laukoi pallon maata pitkin etunurkasta sisään jo jakson ensimmäisellä minuutilla.

Hakalla oli erinomainen paikka tasoitukseen jo hetkeä myöhemmin, kun Lee Erwin ja Oliver Whyte pelasivat Rogersonin vetopaikkaan, mistä mies tykittikin etutolppaan. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Whyte, mutta mies laukoi päin Daniel Carrilloa.

Erinomaisesti KuPS:a vastaan jälleen pelanneen Hakan ansaittu tasoitus tuli lopulta 72. minuutilla. Salomo Ojala lähetti Rogersonin oikealta laidalta vauhtiin ja laituri pääsi lähes päätyviivalta syöttämään pallon maalin edustalle mihin Erwin juoksi oikea-aikaisesti ja sijoitti pallon varmasti verkkoihin.

Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja ratkaisu haettiin suoraan rangaistuspotkukilpailusta. Illan sankariksi nousi kuopiolaisten maalivahti Otso Virtanen, joka torjui niin Erwin, kuin Ojalankin yritykset.

Hakasta maalinteossa onnistuivat Rogerson, sekä Donaldo Acka, mutta se ei keskiviikko -illassa riittänyt, sillä vieraiden kaikki neljä vetäjää onnistuivat omissa yrityksissään. Ex-hakalaisista, niin Anton Popovitch, kuin Diogo Tomas olivat näiden onnistujien joukossa.

– Sanoin kopissa jätkille pelin jälkeen, että en olis voinut pyytää yhtään enempää. Pelattiin kuitenkin Suomen tämän hetken ykkösjoukkuetta vastaan, pantiin ne välillä ahtaalle ja taisteltiin loppuun asti.

– Loistava peli kaiken kaikkiaan ja tapahtuma. Pilkut nyt on semmoinen, että Turussa mentiin jatkoon ja nyt tiputtiin, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tiivisti tyytyväisenä ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.