Haka möyhensi JJK:n 3-0

FC Haka palasi lauantaina tyylillä voittojen tielle. JJK kaatui Tehtaan kentällä numeroin 3-0 ja hieman tarkemmalla viimeistelyllä lukemat olisivat olleet paljon suuremmat.

Haka aloitti pelin vauhdilla ja avausosuma syntyi kahdeksannella minuutilla. Näyttävän syöttelyn jälkeen Samuel Chidi keskitti oikealta ja Antto Hilska puski pallon verkkoon.

Hilskan toinen maali syntyi vain kuusi minuuttia myöhemmin. Tuomas Lähdesmäki taisteli pallon takaisin itselleen rangaistusalueella ja nappisyötöstä Hilskan oli helppo viimeistellä.

Ottelu ratkesi lopullisesti toisen puoliajan alussa. Chidi purjehti jälleen oikeaa laitaa ja Lähdesmäki tempaisi Chidin syötön tolpan juureen.

Hilska puski vain muutamaa minuuttia myöhemmin JJK-maalin ristikkoon ja Haka sai pelin lopulla pallon toisenkin kerran ylärimaan. JJK:lla ei kunnon maalipaikkoja ollut ottelussa lainkaan.

Hakan päävalmentaja Keith Armstrongille kolme pistettä maistuivat edelliskierroksen maalittoman KTP-tasapelin jälkeen.

– Nämä maalit tulivat paljon vaikeammista paikoista kuin mitä meillä siinä pelissä oli. Mutta jälleen pelaajien työmoraali oli kiitettävällä tasolla, Armstrong sanoi.

JJK-luotsi Mikko Manninen myönsi, että toisella puoliajalla joukkue alkoi jo valmistautua seuraavaan peliin. Siinä JJK kohtaa AC Kajaanin ja panoksena on käytännössä sarjapaikka.

– Meidän piti pelata rohkeasti, mutta kaksi nopeaa takaiskua romuttivat ne suunnitelmat. Ensimmäisen puoliajan loppu oli ihan hyvää pelaamista, mutta kolmas maali vei mahdollisuutemme lopullisesti, Manninen mietti.

Nyt Hakalla on pari viikkoa taukoa peleistä ja seuraavaksi edessä on kotiottelu Klubi 04:ää vastaan.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Marco Paunovic, Ville Starck, Henri Malundama (var.), Pekka Lagerblom (68. Joona Tapani), Anton Popovitch, Samuel Chidi (73. Erkka Helminen), Tuomas Lähdesmäki, Antto Hilska, Salomo Ojala (var.) (77. Gerald Ben).