Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka matkaa sunnuntaina pistejahtiin Vaasaan

Ykkönen jatkuu Hakan osalta sunnuntaina, kun bussin nokka suunnataan Vaasaan. Toistaiseksi sarjan viimeiseksi jämähtänyt Vasa IFK poikkesi Tehtiksellä kesäkuussa, jolloin vaasalaisille jäi ottelussa vastaantulijan rooli. Haka oli parempi maalein 6-0, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Hakan päävalmentaja Kari Martonen tietää kuitenkin hyvin, että tuo kesäkuinen ottelu ei kerro kaikkea sunnuntain isäntien iskukyvystä.

– Yhtenäinen, tiivis ja hyvin työteliäs joukkue saadaan vastustajaksi. Kävelemällä me ei saada mukaan varmasti mitään Vaasasta. Edellisessä ottelussa Kemissä VIFK pelasi hyvin, mutta aivan se ei pisteille riittänyt sillä kertaa, Martonen puntaroi.

Vaasalaiset tosiaan vierailivat Kemissä edellisellä kierroksella. Silloin 1-0-vierasjohto kuihtui lopulta 2-1-tappioksi. Haka puolestaan viihdytti Tehtiksellä kotiyleisöä TPS:n kanssa yhdessä kauden viihdyttävimmistä otteluista. Lopputulos oli 1-1 ottelussa, jossa etenkin Haka esitti monien mielestä kauden parasta peliään.

1,5 viikon tauko peleistä on käytetty hyödyksi ja Vaasassa odottavaan luonnonnurmeenkin on varauduttu.

– Hyvin on saatu taas treenattua. Tämä viikko ollaan oltu Apian nurmella ja eilen päästiin pelaamaan keskenämme hyvä 11 vs. 11 -harjoitus, missä löytyi kaverit kyllä mallikkaasti kentällä ja vastustajan tila saatiin tukittua hienosti. Huomenna viimeistelyharjoituksissa hiotaan vielä paketti lopulliseen kuntoon, Martonen kertoo.

Edellisessä vierasottelussa Mikkelissä Haka sai yhden peikon kukistettua, kun kauan kaivattu vierasvoitto irtosi MP:stä lukemin 4-3. Sen päälle on hyvä rakentaa vierasvoittoputkea.

– Mikkelissä palaset loksahtivat paikalleen vieraissakin. Löydettiin keinot valmistautumiseen ja esitys kentällä oli kokonaisuutena varsin hyvä. Se antaa hyvät eväät sunnuntain otteluun, Martonen iloitsee.

Ykkösen kuudennelta sijalta sunnuntain otteluun lähtevän Hakan kokoonpanotilanne ennen sunnuntaita on ilahduttava, vaikka jobinpostiltakaan ei ole vältytty.

– Anton Popovitch on sovittanut syntinsä ja palaa korttitilin täyttymisen aiheuttamasta pelikiellosta kokoonpanoon. Ville Kauppinen sai myös peliluvan lääkäriltä alkuviikosta, mutta ”Viki” ei ole vielä sunnuntaina kokoonpanossa. Aapo Mäenpään kausi sen sijaan päättyi TPS-otteluun, sillä ristisidevamma vaatii leikkausta ja paluu kentille tapahtunee vasta ensi vuoden puolella, Martonen taustoittaa.

VIFK:n ja Hakan välinen ottelu alkaa Vaasan Hietalahdessa sunnuntaina 16.8. klo 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT