Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lähtee vesi kielellä Kokkolaan pistejahtiin

Hakan neljän ottelun mittainen kotiputki tulee päätökseensä lauantaina, kun Tehtiksen Valkomustat isännät matkaavat Kokkolaan sarjan kärjessä viilettävän KPV:n vieraaksi.

Vaikka KPV hävisikin edellisellä kierroksella ehkä jopa hieman yllättäen Kauniaisissa GrIFK:lle maalein 1-0 jatkaa sarjanousijat yhä Ykkösen kärjessä neljän pisteen erolla ennen AC Oulua ja JJK:ia. Haka on sarjassa viidentenä kuuden pisteen päässä sarjajohtajasta. Hakan joukkue odotteleekin jo malttamattomana lauantain koitosta.

– Kyllä tässä vesi kielellä jo odotellaan lauantaita. Sarjajohtaja vastassa heidän kotikentällään, joten kyllä tämä on makea haaste meille, Hakan päävalmentaja Kari Martonen innostuu.

Haka lähtee Kokkolaan voitto alla, kun tiistaina Tehtiksellä vieraillut FC Jazz kaatui tyylipuhtaasti lukemin 2-0 Containershipsin kummipelaaja Chris Jamesin viimeistelyä kaksi varmaa maalia rangaistuspotkuista. Martonen haluaakin ottaa tuosta pelistä hyvät asiat mukaan Kokkolaan.

– Me saatiin Jazz-pelissä hyviä juttuja vauhtiin meidän pelaamisessa ja nyt niitä pitää pystyä vahvistamaan entisestään, Martonen pohtii.

Cup-menestys toi mukanaan myös otteluruuhkan juhannuksen molemmin puolin ja se on tietenkin vaikuttanut siihen, mitä harjoituskentällä on tehty.

– Nyt oli kova otteluruuhka ja harjoituksissa on keskitytty lähinnä palauttaviin ja valmistaviin harjoituksiin. Tänään oli valmistava harjoitus KPV-ottelua varten ja meininki treeneissä oli kyllä hyvä, Martonen taustoittaa perjantain harjoitusten antia.

Haka ja KPV kohtasivat jo kertaalleen kuluvalla kaudella. Toukokuun alussa Tehtiksellä pelattu ottelu päättyi kokkolalaisten 3-0-vierasvoittoon. Se ei kuitenkaan anna ihan täyttä kuvaa joukkueiden voimasuhteista, sillä Haka pelasi pitkään yhden miehen vajaalla ja ottelun viimeiset hetket jopa kahden miehen vajaalla Emenike Mbachun ja Dudun katseltua punaista korttia.

– KPV pääsi käyttämään siinä pelissä vahvuutensa hyödyksi ja sai tehtyä maalit. Meidän jäätyä alivoimalle jouduttiin tietenkin hieman muuttamaan asioita kentällä. Kyllä siitä kalavelkoja jäi maksettavaksi, Martonen analysoi.

Neljä edellistä ottelua Haka on pelannut kotoisella isolla tekonurmella, mutta Kokkolassa Hakaa odottaa pienempi luonnonnurmikenttä. Se tuo oman haasteensa Hakan tekemiseen lauantaina.

– Kokkolassa pelataan taas pitkästä aikaa luonnonnurmella. Me ollaan päästy Apialla totuttelemaan nurmialustaan ja lauantaina siihen pitää sopeutua nopeasti, Martonen pohtii.

Pieni kenttä tuo peliin myös omanlaisiaan elementtejä, joihin pitää olla valmiina.

– Pienellä kentällä kaksinkamppailujen määrä lisääntyy varmasti ja meidän pitää olla valmiina voittamaan niitä. Pitää olla kova, Martonen tietää.

Hakan kokoonpanotilanteesta on kerrottavissa vain hyviä asioita. Polvivaivaisen Tuomas Karjanlahden lisäksi sivussa ei lauantain ottelusta ole varmuudella ketään.

– Dudu kärsi pelikieltonsa tiistain ottelussa ja palaa takaisin kokoonpanoon, Martonen päättää.

KPV:n ja Hakan välinen ottelu alkaa Kokkolassa lauantaina 2.7. kello 15.00. Ottelu näytetään suorana Veikkaus TV:ssä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT