Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lähtee kapealla ringillä Jaron kimppuun

Miesten Ykkönen jatkuu Hakan osalta sunnuntaina, kun joukkue matkaa Pietarsaareen Jaron vieraaksi. Ainakin sarjataulukon puolesta ottelusta voidaan hyvällä syyllä ennakoida tasaista, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin ennen lauantain otteluita. Haka on seitsemän pisteen saalilla viidentenä ja Jaro kaksi ottelua vähemmän pelanneena kuudentena viidellä pisteellä.

Molemmat joukkueet kokivat edellisellä ottelukierroksella tappiot. Jaron kauden ensimmäinen tappio tuli Turusta, kun TPS oli kotonaan parempi maalein 1-0. Haka sai menneenä lauantaina haastajakseen Oulun Palloseuran, joka oli lopulta parempi Tehtiksellä maalein 2-1.

Tappio oululaisille näyttäisi sisuunnuttaneen Hakan sopivalla tavalla.

– Meillä on hyvä viikko takana. Emme olleet parhaimmillamme OPS:aa vastaan, mutta koko viikon olemme harjoituksissa tehneet töitä ja oikeita asioita hyvällä asenteella. Näyttää siltä, että pojat ovat sisuuntuneet tuosta viime lauantain tappiosta, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong kertoo.

Hakan kokoonpano on sunnuntain ottelua silmällä pitäen melkoisen repaleinen. Poissaolijoita on jonoksi asti ja se aiheuttaa tietenkin haasteita myös valmennukselle.

– Me saamme kokoonpanoon sunnuntaiksi 14 kenttäpelaajaa ja maalivahdin. Ville Kauppinen on pelikiellossa ja eriasteisten loukkaantumisten vuoksi poissa ovat myös Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Niilo Mäenpää, Erkka Helminen ja Topi Järvi. Joona Kari valmistuu ylioppilaaksi, eikä ole mukana sunnuntaina. Onneksi myös kokoonpanoon palaa pelaajia poissaolojen jälkeen. Henri Malundama on jälleen pelikunnossa ja Diogo Tomas pääsee armeijan harmaista mukaan jo lauantain valmistaviin harjoituksiin.

Viime kaudella Jaro oli Hakalle vaikea vastustaja. Haka jäi ilman voittoja, eikä palloa saatu pietarsaarelaisten maaliin kuin kerran. Keväällä Pietarsaaressa pisteet tasattiin maalittomasti. Keskikesällä Tehtiksellä oli tuloksena niin ikään tasapeli lukemin 1-1. Syyskuussa kohdattiin jälleen Pohjanmaalla ja silloin Jaro otti tyylipuhtaan voiton numeroin 3-0. Helppoa peliä ei ole luvassa tälläkään kertaa.

– Pietarsaari on perinteisesti vaikea paikka. Siellä odottaa luonnonnurmi, joka ei vielä tässä vaiheessa kesää ole välttämättä parhaimmillaan. Me olemme kuitenkin päässeet harjoittelemaan tällä viikolla hyvälle luonnonnurmelle, joten pojat ovat kyllä tottuneet siihen. Kyllä me luottavaisin mielin uskallamme vieraskentältä lähteä voittoa hakemaan, Armstrong päättää.

Jaron ja Hakan välinen Ykkösen ottelu pelataan sunnuntaina kello 17.00 alkaen Pietarsaaren keskuskentällä. Ottelun voi katsoa Elisa Viihde Sportilta ja Fanseatilta. Lähetys alkaa kello 16.45

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT