Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kohtaa torstaina Tehtiksellä PK-35 Vantaan

Haka jatkaa Ykkösen urakkaansa nopeassa tahdissa Kemin vierailun jälkeen, kun PK-35 Vantaa saapuu torstaina Hakan vieraaksi Tehtaan kentälle.

Koko kauden sarjan kärjen tuntumassa keikkuneet vantaalaiset lähtevät torstain otteluun Ykkösen kolmannelta sijalta seitsemän pistettä sarjan kärjessä olevaa PS Kemiä perässä. Haka on Ykkösessä kuudentena, seitsemän pisteen päässä karsijan paikalla olevasta JJK:sta.

Haka ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kahdesti. Molemmat voittivat kotiottelunsa maalein 2-1, joten tasaisista lähtökohdista lähdetään otteluun myös keskinäisen historian perusteella.

Edellisellä kierroksella Haka jatkoi pelillisesti siitä, mihin JJK:ta vastaan ottelu loppui. Hakan esitys Kemissä oli tasapainoinen kentän molemmissa päissä, mutta 2-1-tappioon päättyneestä ottelusta jäi se viimeinen silaus puuttumaan.

– Kemissä pelattiin tasapainoinen ottelu ja luotiin hyviä maalipaikkoja tarpeeksi voittoon asti, mutta se viimeinen kylmäpäisyys, jota Kemiltä lopulta löytyi, puuttui meiltä maalitilanteista. Siinä ehkä näkyi vielä se nuoren joukkueen kokemattomuus, Martonen kertaa sunnuntain tapahtumia.

Tärkein anti Kemi-vierailusta olikin juuri tasapainoinen peliesitys, jonka päälle on hyvä rakentaa kuviot myös PK-ottelun varalle.

– Pelin sisältö oli hyvää ja jos me pystymme jatkamaan pelaamista tällä tasolla voittojakin tulee. Tietty viimeistelyyn pitää löytyä sitä röyhkeyttä ja kylmäpäisyyttä, Martonen puntaroi.

Torstain vieraat katkaisivat kolmen ottelun tappioputken voittamalla VIFK:n kotonaan selvästi numeroin 4-0. Vantaalaisten vaarallisuus on Martosella hyvin tiedossa.

– PK antaa meille todella hienon haasteen kotikentälle, tämä on meille hyvä näytön paikka kotiyleisön edessä. Vastustajalla on laadukkaita ulkomaalaisvahvistuksia, jotka voisivat aivan hyvin pelata myös Veikkausliigaa. Tämä on hieno haaste meidän nuorelle joukkueelle, Martonen tietää.

Haka on pelannut kotoisella Tehtiksellä ilman tappioita koko kauden, mutta pelkkä tappion välttäminen ei riitä.

– Kyllä tässä voittojen perässä ollaan koko ajan. Ja niitä voittoja myös tulee, kun vain tiedostetaan kentällä se, että miten edetään missäkin tilanteessa ja miten pidetään paketti kasassa koko joukkueena, Martonen tietää.

Haka esittelee torstain ottelussa myös yhden uuden pelaajan, kun PS Kemiä alkukauden edustanut Juho Saarinen siirtyy kauden loppuun ulottuvalla sopimuksella Hakan riveihin.

– Saarinen on lupaava puolustaja, joka tuo hyvin vaihtoehtoja meidän puolustuspelaamiseemme, Martonen iloitsee.

Hakan ja PK-35 välinen Ykkösen huippuottelu alkaa Tehtiksellä torstaina 3.9. klo 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa klo 16.30 alkaen ja jälkipelit potkitaan Tehtiksen Paviljongissa välittömästi ottelun päätyttyä.

Otteluun on ilmainen kuljetus Hämeenlinnasta. Bussi lähtee Wetterhoffin pysäkiltä klo 17.15. Ottelun voit ostaa myös mobiililipun. Käy katsomassa lisää osoitteesta: http://w-zup.com/kauppa/wzup/etusivu.html#!/products/4948

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT