Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kiinnitti puolustajansa – ”Uskomme, että hänestä kuoriutuu vielä pelaava toppari meille!”

FC Haka on käyttänyt optionsa Anthony Herbertin kanssa ja sopimus pitää topparin Valkeakoskella myös kauden 2023.

Trinidad & Tobagosta kotoisin oleva Herbert esitti kevään otteluissa erittäin lupaavia otteita, mutta hieman yllättäenkin peliaika jäi Veikkausliigassa vähäiseksi. Tähän on kuitenkin valmentaja Ossi Virran mukaan selvä syy.

– Tony osoitti talvella omaavansa paljon tärkeitä ominaisuuksia ollakseen hyvä liigapelaaja ja vahvistus meille, jonka seurauksena päätettiin tarjota hänelle sopimusta.

– Peliaika ja vastuu jäi kauden aikana vähäisemmäksi kuin odotimme, mutta siihen pääasiallinen syy oli se, että muut alakerran pelaajat onnistuivat kauden aikana mielettömän upeasti, jonka vuoksi suuria muutoksia ei ollut tarpeen tehdä ja luonnollisesti Tony kärsi tästä.

– Näimme kuitenkin päivittäisessä toiminnassa että Tonylla on mahdollista ottaa harppauksia eteenpäin ja saada suurempaa roolia, Virta jakaa valmennuksen näkemyksiä.

24 -vuotias Herbert on fyysinen ja 193cm pitkä pelaaja, jonka pelinavausominaisuudet kiinnittivät jo keväällä huomion. Herbertin otteet havaittiin myös kotimaassaan, sillä mies sai kutsun Trinidad & Tobagon maajoukkueen matkaan Thaimaan King’s Cup -turnaukseen syyskuussa.

Vaikka peliminuutit jäivät kaudella vähäisiksi, niin toppari vaikuttaa erittäin tyytyväiseltä siihen, että ura jatkuu Valkeakoskella.

– Viime kaudella emme vain onnistuneet saavuttamaan tavoitteitamme, vaan myös rakentamaan vahvan perheen. Haka ei ole vain joukkue minulle, vaan toinen koti ja olen innoissani saadessani uuden kauden ja saavuttaa sen, mitä tarvitaan FC Hakan menestykseen!

– Haluaisin kiittää FC Hakaa ja kaikkia mukana olleita siitä, että sain mahdollisuuden edustaa Hakaa vielä toisen kauden ajan.

Virran tavoin päävalmentaja Teemu Tainio korostaa, että Herbertin koko potentiaalia ei ole vielä mitattu. Hän myös alleviivaa sitä, että peliajan vähyys ei johtunut miehen kyvyistä, vaan enemmänkin pelillisistä valinnoista.

– Anthonyn kohdalla me, valmennus vähän epäonnistuttiin. Ja toki hän kärsi siitä, että muut pelasivat niin hyvin.

– Uskomme, että hänestä kuoriutuu vielä pelaava toppari meille!

Herbertin kummiyrityksenä jatkaa kaudella 2023 Valkeakosken Talotoimi.

Hakan sopimuspelaajat kaudelle 2023:
Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Vigori Gbe, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Eero-Matti Auvinen, Tino Purme, Konsta Mervelä, Thomas Saarinen, Oiva Laaksonen, Felix Lehtinen ja Anthony Herbert.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT