Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka Kiinnitti nuoren hyökkääjälupauksen

FC Haka ja 19 -vuotias hyökkääjä Miro Salminen ovat tehneet 2+1 -vuotisen pelaajasopimuksen.

Mies on treenannut Hakan matkassa syksystä lähtien ja esiintyi ensimmäistä kertaa joukkueen riveissä, kun Haka kohtasi viime viikolla Ilves-Kissat Tehtiksen harjoitusottelussa.

Karkkilan Jalkapalloseurassa kuusivuotiaana jalkapallon aloittaneen Salmisen tie vei jo 11-vuotiaana Nurmijärven Jalkapalloseuraan, missä nousi aina edustusjoukkueeseen vuonna 2019. Nyt takana on kaksi kautta miesten kakkosessa ja Nurmijärvellä aiemmin toimineen Mikko Mannisen kautta avautui mahdollisuus Hakan testiin.

– ”Mane” oli ennen Hakaa valmennuspäällikkönä NJS:ssa. Sitä kautta suhteet Hakaan, pääsin testeille ja siitä se sitten lähti, Miro kertaa.

Vaikka hyökkääjä onkin ollut jo tovin joukkueen matkassa, niin Veikkausliigan aloittaneen joukkueen listalla miestä ei vielä nähty, vaan peliaikaa haetaan alkuun muualta. Tavoitteet ovat kuitenkin selvät tulevaisuuden suhteen.

– Tavoitteena olisi päästä pelaavaan kokoonpanoon mahdollisimman nopeasti. Vakiinnuttaa paikka Veikkausliigassa ja tietenkin tehdä paljon maaleja. Tulevaisuudessa olisi tavoitteena päästä ulkomaan kentille.

Hakan joukkueesta miehellä ei ole kuin hyvää sanottavaa ja löytyipä joukkueesta yksi jo entuudestaan tuttukin pelaaja.

– Hakan joukkue vaikuttaa hyvältä. Paljon hyviä pelaajia ja treeneissä ammattimainen ja hyvä asenne. Kopissa ja joukkueessa hyvä henki.

– Tino Purmeen kanssa kerkesin NJS:n edustuksessa vetää muutamat treenit ennen hänen siirtymistä Hakaan. Hyvä fiilis jäi hänestä silloin. Rento ja mukava kaveri, mies kehaisee urallaan jo hivenen pidemmälle edennyttä Purmetta.

Miro Salminen
19 -vuotta (1.10.2001)
Hyökkääjä, vasenjalkainen
Miesten kakkosessa
– 2020: 17 ottelua, 10 maalia
– 2019: 18 ottelua, 5 maalia

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT