Haka kaatoi GrIFK:n 3-0

Haka pelasi perjantaina kauden ensimmäisen ottelunsa Tehtaan kentällä, kun vastassa oli täksi kaudeksi Ykköseen noussut GrIFK.

Tehtaan kentän yleisö sai nähdä valkopaitojen hallitseman 90-minuuttisen, joka päättyi isäntien 3-0 (1-0)-voittoon.

– Kauden ensimmäinen peli kotikentällä on aina spesiaali juttu. Kohtaamme ”Granin” kesän aikana kolme kertaa Ykkösessä ja nyt pääsimme vähän mittaamaan sitä, millainen joukkue tulee vastaan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen tuumi.

– On kiva avata kotipelit voitolla. Voittaminen on se asia, jota tässä harjoittelemme, Martonen muistutti.

Hakan ensimmäinen maali tuli 12. minuutin kohdalla. Topi Järvi irtosi vartijoiltaan ja ujutti avausosuman.

Toista maalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle. Pelikellossa oli lähes tunti täynnä, kun Joni Mäkelä kuittasi vieraiden puolustuspään uinahtamisen.

Järven iltapäivän toinen osuma syntyi muutama minuutti ennen täyttä aikaa. Chris James antoi hyvän pystysyötön ja Järvi pöllytti maaliverkkoa tolpan kautta uponneella kudillaan.

Seuraavan kerran Haka on tulessa ensi perjantaina 1.4. kello 18. Silloin Tehtaan kentällä on edessä kuuma paikallispeli Suomen Cupissa, kun vastaan asettuu rakas kiistakumppani Ilves.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen (46. Joonas Immonen), Henri Malundama, Eero-Matti Auvinen (59. Cheyne Fowler), Etchu Tabe (59. Mikko-Petteri Latosaari), Juho Saarinen (80. Juanfran), Anton Popovitch, Chris James, Jere Intala (46. Tuomas Lähdesmäki), Joni Mäkelä (59. Erkka Helminen), Emenike (46. Jesse Ahonen), Topi Järvi.