Haka juuttui tasapeliin TPV:n kanssa

FC Haka ei saanut lauantaina parastaan irti Tampereen Pirkkahallissa. Harjoitusottelu TPV:n kanssa päättyi tasatulokseen 1-1.

Ensimmäisen vartin jälkeen tilanne näytti hakalaisittain hyvältä, sillä Gerald Ben vei valkopaidat johtoon 13. minuutin kohdalla. Joona Tapani antoi vapaapotkun vasemmalta sivustalta, pallo jäi pyörimään TPV:n maalin eteen ja Ben käänsi pelivälineen verkkoon.

Avauspuolikas oli Hakan lievää hallintaa, mutta huolellisuus puuttui hyökkäyspään tekemisestä. TPV pääsi pariin otteeseen hätyyttelemään Joonas Immosen vartioimaa maalia nopeilla vastaiskuilla.

Tauolla Haka suoritti viisi vaihtoa ja toisella puoliajalla vielä kolme lisää. Olisi voinut kuvitella, että Haka juoksisi tuoreilla jaloilla TPV:n väsyksiin, mutta toisin kävi. Ottelun toinen puolikas oli TPV:n hallintaa.

Hakan puolustus oli useampaan otteeseen vaikeuksissa ja tasoitus tuli 71. minuutilla. Eetu Räisänen pääsi Hakan puolustuksen selustaan ja sai käännettyä pallon Tommi Yliselle. Ylinen onnistui yllättämään Immosen.

– Kyllä tämä peli pettymys oli. Olihan meillä kova viikko takana, mutta parempaan olisi pitänyt pystyä. Olisin odottanut, että vaihtojen myötä olisimme saaneet pelin paremmin haltuumme, mutta toisin kävi, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohti.

Hakan pelit jatkuvat kiirastorstaina Suomen Cupin puolivälierällä EIF:iä vastaan. Ottelu alkaa Tammisaaressa kello 18.30.

Hakan kokoonpano TPV:ta vastaan: Joonas Immonen, David Abidor (57. Ville Starck), Tyler David, Antto Hilska (46. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Gerald Ben (62. Salomo Ojala), Samuel Chidi (46. Erkka Helminen), John Fagerström (46. Anton Popovitch), Joona Tapani (46. Jonni Thusberg), Henri Malundama, Valtteri Hiilloskorpi (46. Jaakko Rantanen), Anthony Dafaa (65. Leevi Lundell).