Haka jatkoon cupissa

Haka joutui tiukoille Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa Kakkosessa pelaavaa EsPaa vastaan. Ottelu venyi jatko-otteluun ja Haka raivasi tiensä lopulta seuraavalle kierrokselle 6-3 (3-3, 1-2)-voitolla.

Haka sai hyvän alun otteluun, kun 11. minuutilla Cheyne Fowler onnistui maalinteossa puskettuaan pallon kulmapotkusta EsPan maalin takakulmaan. Ote pysyi Hakalla maalin jälkeen ja valkopaidat pääsivät muutamaan kertaan hätyyttelemään espoolaisten maalia, mutta lisämaaleja ei nähty. Kun Haka ei käyttänyt omia paikkojaan, iski EsPa kahdesti. 32. minuutin kohdalla Matti Pirhonen tasoitti ja pari minuuttia ennen taukovihellystä Pyry-Ville Korhonen vei kotijoukkueen johtoon.

Toinen puoliaika oli Hakan hallintaa, mutta tasoitusmaalia jouduttiin odottamaan aina 83. minuutille saakka, kunnes Joni Mäkelä onnistui. Heti seuraavalla minuutilla Niilo Mäenpää vei Hakan johtoon, mutta riemua kesti vain pari minuuttia, kun EsPa tuli jälleen tasoihin Modou Ngumin osumalla. Näin ottelu meni jatko-otteluun.

Jatko-ottelussa Hakan hallinta jatkui ja lopulta johto maali nähtiin 101. minuutilla, kun Emenike Mbachu syötti Jere Intalan maalintekoon. Mbachu oli itse asialla kaksi minuuttia ennen loppua ja päätöslukemat iski Mäkelä rangaistuspotkusta täyden ajan täyttyessä.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen näki Hakan pelissä hyvää ja huonoa.

– Saimme ottelusta sen mitä haimme ja tällä kertaa se tuli pitkän kaavan kautta. Saimme ensimmäisen maalin, mutta sen jälkeen omien virheidemme takia vastustaja pääsi mukaan peliin ja johtoon. Niistä meidän peli meni ensimmäisellä puoliajalla vähän sekaisin. Toisella puoliajalla pystyimme nostamaan tasoamme ja jatko-ottelu oli lopulta meidän hallintaa, Martonen kertasi ottelun vaiheita.

Kuusi maalia luonnollisesti miellyttivät päävalmentaja, mutta kolme päästettyä jättivät myös hieman pureskeltavaa jatkoa ajatellen.

– Omat maalimme tulivat vastahyökkäysten jälkeen ja myös ihan hallinnan kautta. Päästetyt maalit olivat kuitenkin täysin omien virheiden seurausta ja niihin tullaan harjoituksissa kiinnittämään huomiota.

Martosen mukaan ottelu antoi valoa myös kokoonpanokysymyksiin.

– Haemme edelleen parasta mahdollista kokoonpanoamme ja siihen tuli tiettyjä vastauksia tiettyjen pelipaikkojen suhteen.

Hakan kokoonpanossa nähtiin kaksi tuoretta sopimuspelaajaa, kun puolustaja Henri Malundama ja maalivahti Tuomas Karjanlahti ovat allekirjoittaneet Hakan kanssa 1+1-vuotiset sopimukset.

Hakan seuraava vastustaja arvotaan maanantaina. Viides kierros tulee pelata 14.3.-2.4. välisenä aikana.