Haka jatkoi voittojen tiellä

Haka jatkoi vahvoja otteitaan Tehtaan kentällä. Klubi 04 piti isäntiä tiukoilla, mutta Haka voitti lopulta 3-1 (1-1).

Klubi 04 antoi Hakalle kovan vastuksen heti alusta lähtien, mutta ensimmäisen maalin viimeisteli kotijoukkue. Emenike Mbachu antoi 16. minuutilla vasemmalta keskityksen, Kalle Multanen voitti pallon ja Lutfi Bilali sai jatkaa tyhjiin ottelun avausosuman.

Klubi 04 tuli tasoihin neljä minuuttia myöhemmin. Oikealta laidalta luodun paineen jälkeen Tuukka Kurki pääsi keskeltä laukomaan pallon ohi Tuomas Karjanlahden. Vieraat olivat 35. minuutilla lähellä johtomaalia, mutta pallo kimposi Hakan maalin tolppaan.

Puoliajalla suoritetut vaihdot piristivät Hakan peliä. Toisen puoliajan puolessa välissä Jaakko Rantasella ja Kalle Multasella oli hyvä maalipaikat, mutta vasta Emenike Mbchu onnistui. Emeniken vapaapotku upposi suoraan maaliin 69. minuutin kohdalla.

Multanen pääsi maalitilastoihin 80. minuutin kohdalla päästyään jatkamaan pallon verkkoon maalivahdin käsien kautta.

– Tiesimme, että pelin alusta tulee vaikea. Klubi 04 on hyvin organisoitunut ryhmä, joka on voittanut kevään aikana Ykkösenkin joukkueita. Heillä on paljon lahjakkaita pelaajia, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong kertoi.

Toisella puoliajalla Hakan fyysisyys tuli paremmin esille ja Klubi 04 jäi jalkoihin.

– Prässipelimme alkoi toimia, vaikka emme sitä ole tällaisena juuri harjoitelleet. Fyysisyys ja halu voittaa tämä peli tuli esille. Peleissä pelaajilta vaaditaan sydäntä, Armstrong huomautti.

Seuraavan harjoitusottelunsa Haka pelaa viikon päästä keskiviikkona. Tuolloin Tehtaan kentälle saapuu TPV.

Hakan kokoonpano: Tuomas Karjanlahti, Ville-Valtteri Starck (46. Henri Malundama), Juho Saarinen, Mikko-Petteri Latosaari, Jami Kyöstilä (46. Paavo Ahola), Omar Khari, Emenike Mbachu, Patrik Ahonen (71. Tuomas Lähdesmäki), Joona Kari (46. Jaakko Rantanen), Lutfi Bilali (78. Erkka Helminen), Kalle Multanen.