Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka janoaa jatkopaikkaa Cupissa


Viime lauantaina maukkaalla 3-0 -voitolla Cupin aloittanut FC Haka lähtee tavoittelemaan jatkopaikkaa FC Honkaa vastaan luottavaisin mielin.

Edellisessä ottelussa sivussa olleista sopimuspelaajista ainoastaan Youri Loen joutuu jättämään tämän ottelun väliin, sillä hänellä ei edelleenkään ole pelilupaa. Salomo Ojala, Luiyi de Lucas ja Ndukaku Alison sen sijaan ovat rivissä. Asetelma luokin valmennukselle positiivisen ongelman.

– Meillä on hyvä peli alla, mutta nyt joudutaan silti tekemään vähän muutoksia, eikä sille mahda mitään. Se kuuluu tähän lajiin, Teemu Tainio ennakoi.

Muutokset johtuvat osin siitäkin, että ottelussa alaraajansa loukannut Jesse Huhtala on edelleen sivussa. Lisäksi Seth Saarinen loukkasi itseään perjantain aamutreeneissä ja joutuu täten huilaamaan lauantaina.

Myös nuoret Kalle Kohonen, Topias Listo ja Leevi Antinaho jättävät pelin väliin, sillä ovat A-juniorien matkassa.

Maximus Tainio on toipunut pahalta näyttäneen käsivammansa jälkeen ja on kokoonpanossa myös Honkaa vastaan.

Kotijoukkueena toimivalle FC Hongalle ei varsinaista kotietua muodostu, sillä ottelu pelataan samaisessa Eerikkilän hallissa, missä Hakakin isännöi viikon takaista otteluaan, eikä otteluun tälläkään kertaa oteta yleisöä. Ottelu on silti mahdollista seurata Ruutu+ -palvelun kautta, minne voit tarvittaessa ostaa tunnukset Hakan verkkokaupasta.

Selvää voimasuhteiden arviointia on tässä vaiheessa kautta vaikea tehdä, mutta pieni etu on, että koskilaiset pääsevät otteluun voitto allaan, kun taas Honka hävisi omansa FC Interille 0-2.

Myös Teemu Tainio lähtee luottavaisesti otteluun.

– Meillä on hyvä peli alla ja nyt lähdetään hakemaan jatkopaikkaa Suomen Cupissa.

– On analysoitu Hongan edellinen ottelu videolta ja tiedetään miten Honka pelaa. Heillä on hyvä joukkue, mikä päästää vähän maaleja.

Espoolaisten joukkueessa on ollut pelaajaliikennettä molempiin suuntiin talven aikana, ja jo viime kaudenkin aikana, kun puolustuksen avainpelaajiin lukeutunut Robert Ivanov lähti Puolan pääsarjaan. Toisaalta Hongan maalinsuulla jatkaa viime kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Timothy Murray, joten IFK -pelin kaltaista maali-iloittelua tuskin tullaan näkemään huomenna.

Kaikesta päätellen Hakassa on kuitenkin hyvä henki päällä ja uutta pelikirjaa on onnistuttu viemään läpi niin harjoituksissa, kuin kevään otteluissakin.

FC Hongan ennakko TÄÄLTÄ.

Kuvat perjantain aamutreeneistä: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT